Terug naar het overzicht

Teleroute opent zijn vrachtbeurs om transportbedrijven te helpen tijdens huidige crisis

Gepubliceerd op 30-03-2020 14:18 uur

Als antwoord op de COVID-19 crisis nodigt Teleroute transport- en logistieke bedrijven uit om tot eind juni gratis gebruik te maken van haar platform. In normale tijden worden dagelijks meer dan 200.000 vracht- en voertuigaanbiedingen op Teleroute geplaatst. De COVID-19 pandemie heeft echter geleid tot een drastische toename van het goederenvolume in sectoren zoals de detailhandel en de farmaceutische industrie. Dit alles stelt de responscapaciteit van de transport- en logistieke sector, die een sleutelrol speelt in het beheer van deze crisis, op de proef.

 

Daarom wil de Teleroute vrachtbeurs, die deel uitmaakt van de Alpega Group, de situatie helpen verlichten door alle transport- en logistieke bedrijven die zich bij haar platform willen aansluiten, tot eind juni gratis toegang te bieden, zonder enige contractuele verplichting tot verlenging. Over dit initiatief geeft Fabrice Douteaud, Chief Operation Officer Freight Exchange, aan: "Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om de maatschappij op alle mogelijke manieren te helpen in deze moeilijke periode. Daarom sluiten we ons aan bij de golf van solidariteit door onze transportgemeenschap door middel van deze tijdelijke maatregelen aanzienlijk uit te breiden en zo bij te dragen aan het overwinnen van de logistieke uitdagingen waarmee we door COVID-19 geconfronteerd worden. Door dit initiatief onder de aandacht te brengen, kunnen wij allen bijdragen tot een sterkere samenwerking op het gebied van transport.”

 

Veiligheidsgaranties

Alle veiligheidsgaranties die Teleroute biedt, zoals haar kwaliteitsbeleid bij het aanvaarden van nieuwe leden of de onlangs aangekondigde Betalingsgarantie, blijven ongewijzigd, gezien het hoofddoel is om de sector het best mogelijke samenwerkingsnetwerk te blijven bieden op een moment dat samenwerking tussen bedrijven meer dan ooit noodzakelijk is. Het waarborgen van de veiligheid van het platform blijft dan ook een topprioriteit. De vrachtbeurzen zijn ontstaan met als doel een grotere efficiëntie in transport te bereiken en de verschillende actoren in de sector samen te brengen. Nu is het aan ons allemaal om een sterker transportnetwerk te creëren dat in tijden als deze verenigd blijft. #Allinthistogether