Terug naar het overzicht

Rietveld lanceert betoncentrale-software

Gepubliceerd op 30-04-2020 11:47 uur

In de afgelopen periode heeft Rietveld een specifieke oplossing ontwikkelt ten behoeve van de betoncentrale industrie. Deze software realiseert een realtime planning in het backofficesysteem, waardoor de logistieke handelingen sneller afgewerkt en uitgevoerd worden. Hierdoor krijgt men op de betoncentrale een actueel inzicht van de beschikbare capaciteit van de aanwezige voertuigen ten opzichte van de gevraagde capaciteit. 

 

Na een succesvolle proefperiode, waarin verschillende scenario’s uitvoerig werden getest, is het nu mogelijk om een integratie te realiseren tussen Rietveld’s EasyTrack-platform en de backofficesystemen die in deze specifieke markt veelal worden gebruikt, te weten: Command Alkon (TMS) en binnenkort ook Jonker Software. 

Op basis van GPS-geofencing worden de volgende 5 cruciale statusmeldingen automatisch, dat wil zeggen zonder tussenkomst van de bestuurder, gegenereerd:
1.    Vertrek betoncentrale
2.    Aankomst werk (= loslocatie) 
3.    Lossen (= lossen is gestart)
4.    Vertrek werk (= vertrek loslocatie)
5.    Aankomst betoncentrale


 

Volledig te integreren met de Efficio boordcomputer van Rietveld 

Door deze oplossing uit te breiden met de Efficio boordcomputer van Rietveld, krijgt de bestuurder de beschikking krijgt over meer functies, zoals: (Truck-)navigatie van Garmin, geïntegreerde fotocamera, rijstijlassistent en -analyse, berichtenverkeer/communicatie met planning, op afstand uitlezen van de digitale tachograaf en de bestuurderskaart, TPMS en overige.