Terug naar het overzicht

Volvo weer grootste in constructiesegment

Gepubliceerd op 20-01-2020 09:27 uur

Het jaar begint en dan is het traditie dat er wordt teruggekeken op het voorgaande jaar. Volvo Trucks houdt deze traditie al jaren in stand. Als plaats van handeling was dit keer Renewi in Zoeterwoude gekozen, een trouwe Volvo klant die de eer heeft met enkele maanden de eerste elektrische Volvo huisvuilauto in dienst te nemen. Voor het zover is werden we bijgepraat over marktaandelen, omzetcijfers, milieu en nieuwe ontwikkelingen.

 

Volvo stelt al vijf jaar marktleider te zijn in het segment constructievoertuigen boven de 16 ton, waarin zich een interessante ontwikkeling heeft voorgedaan. Werden er in 2015 nog maar 830 voertuigen verkocht, vier jaar later in 2019 was dat aantal met 1602 voertuigen bijna verdubbeld. Volvo neemt hier 27,6 procent van voor haar rekening. Een goede tweede is MAN met 16,4 procent gevolgd door Scania met 15,9 procent. Een jaar eerder was Volvo overigens ook marktleider maar moest het genoegen nemen met 'maar' 24,6 procent. 

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van deze bijpraatsessie. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad abonnement voor meer informatie. Of E-mail naar post@atw.nl