Terug naar het overzicht

Zwolle krijgt als eerste een publiek laadstation voor elektrische trucks

Gepubliceerd op 22-06-2023 07:40 uur

Als voorlopers in het verduurzamen van de logistieke sector openen logistiek dienstverlener Tielbeke en Volvo en Renault Trucks dealerbedrijf Nijwa een laadstation voor elektrische bedrijfs- en vrachtwagens in Zwolle. Het is het eerste openbare laadstation in Noordoost Nederland.
 

Tielbeke en Nijwa slaan handen ineen om transitie naar elektrisch rijden makkelijker te maken. Beide Overijsselse familiebedrijven zijn bekende spelers in de Nederlandse logistiek branche. Met vestigingen in meerdere plaatsen komen beide bedrijven samen aan de Botterweg in Zwolle. Tielbeke heeft hier haar stadshub#Zwolle. Vanuit deze stadshub levert Tielbeke voor diverse klanten haar producten af bij bedrijven en particulieren in Zwolle en omgeving. De voertuigen die vanuit deze Stadshub worden ingezet zullen op korte termijn elektrisch worden. Ook bij de naastgelegen vestiging van Nijwa Zwolle worden steeds meer elektrische trucks en bedrijfswagens verkocht en onderhouden. 
 
 

Samen optrekken

“Voor de activiteiten van zowel Tielbeke als dat van Nijwa hebben we veel stroom nodig om alle voertuigen straks te gaan opladen. In plaats van elkaar te gaan beconcurreren om wie de grote elektriciteitsaansluiting kan krijgen hebben wij de samenwerking opgezocht. Als echte noabers zijn we met elkaar opgetrokken en hebben wij het plan gemaakt’, geeft Wijnand Derkman van Nijwa aan. Dit unieke project is inmiddels door bekroond met een nominatie voor een TVM Award in de categorie ‘Innovatie’.
Vanaf augustus 2023 is er een publieke laadvoorziening voor elektrische trucks en bedrijfsbussen (300 kW) aan de Botterweg (industrieterrein Voorst), vlakbij de A28. Daarnaast staan op het eigen terrein van Tielbeke en bij Nijwa ook diverse laadpalen voor hun eigen elektrische vrachtwagens en bedrijfsbussen.