Terug naar het overzicht

Renault Trucks presenteert Oxygen concept distributietruck

Gepubliceerd op 20-10-2023 12:50 uur

Zeker één van de highlights op de komende beurs Solutrans, die wordt gehouden van 21 t/m 25 november 2023 in Lyon Eurexpo, heeft zich al aangemeld. De Franse beurs, Solutrans, is door Renault Trucks uitgekozen om de nieuwe concept versie van het Oxygen project aan het grote publiek te tonen. De experimentele 16-tons 100% elektrische truck is ontwikkeld in samenwerking met Geodis. De Oxygen is gebaseerd op de D Wide met elektromotor en is ontworpen voor stedelijke, logistieke distributie. En daarvoor is de truck uitermate geschikt. 

 

Renault Trucks maakt gebruik van Ponticelli-cabines, waarbij de chauffeur voor de vooras zit, door de grote cabine overhang. De cabine heeft een vlakke vloer. Hierdoor kan de bestuurder eenvoudig, zowel aan de linker- als rechterkant, uitstappen. De lage instap, aan de bestuurderskant zijn slechts twee treden nodig terwijl aan de ‘passagierskant’ geen conventionele deur is geplaatst, maar een grote – geheel glazen - zijschuifdeur. Dit maakt het voor de chauffeur nog makkelijker om aan de stoeprand in of uit te stappen bij binnenstedelijke leveringen.
De grote voorruit,  de geheel glazen zijschuifdeur aan ‘passagierskant’ en de meerdere camera’s (zij vervangen de achteruitkijkspiegels) en zorgen voor een zeer goed zicht.
Na de beurspresentatie van de Oxygen concept distributietruck zal Geodis uitgebreide testen uitvoeren. Er zijn drie concepttrucks klaar om de weg op te gaan.