Terug naar het overzicht

Mulder Europe biedt elektrisch aangedreven betonmixer

Gepubliceerd op 08-11-2019 07:31 uur

Mulder Europe uit Dordrecht biedt in samenwerking hybride aangedreven truckmixers aan. Nieuw in het aanbod is de Zero Emission aandrijving; een elektrisch aangedreven betonmixer, waarmee men in elke binnenstad mag lossen.

 

Mulder Europe is al jarenlang actief in de ontwikkeling van betonmixers. Reeds tien jaar geleden bracht men als eerste Europese producent een elektrisch aangedreven truckmixer uit, de zogenaamde Mulder EcoDrive. Met de Zero Emission aandrijving volgt de meest recente stap. Traditioneel wordt de opbouw van een trailer aangedreven via de PTO van de trekker of door middel van een separate dieselmotor. Bij de Zero Emission traileraandrijving wordt deze conventionele aandrijving vervangen en wordt de betonmixer volledig elektrisch aangedreven. Dat betekent geen CO2-uitstoot, geen brandstofverbruik en minder geluidsoverlast door de mixeropbouw.

 

Hybride

Daarnaast kunnen truckmixers met een betoninhoud van 10 tot 16 m3 op verzoek worden uitgerust met een hybride aandrijving. Na het opstarten van de conventionele PTO neemt de Electric PTO automatisch de aandrijving van de opbouw over en wordt de dieselmotor uitgeschakeld. Zodra de accuspanning van het voertuig te laag is, start de dieselmotor weer automatisch. Het uitschakelen van de Electric PTO gebeurt eenvoudig via een schakelaar.
Ook biedt Mulder Europe de Mulder EcoDrive, de eerste elektronisch aangedreven mixer. De zogenaamde plug-in mixer, waarbij de mixer tijdens het transport op de weg draait op een generatormotor. Op de bouwplaats of bij de centrale sluit men de universele 63 Ampère stekker aan en draait de mixer weer volledig elektrisch.