Terug naar het overzicht

Elektrische koelauto-oplossingen op vakbeurs Horecava

Gepubliceerd op 23-12-2019 07:57 uur

Delivery & Mobility is een nieuw segment binnen de Horecava beurs. In dit segment staan (stads)logistiek, distributie en mobiliteit voor horeca en maaltijdbezorging centraal. Webasto presenteert op de Horecava maar liefst twee volledig elektrische bestelauto’s met elektrische transportkoeling. 
 

Mercedes-Benz eVito Cool Edition 

De eVito is de eerste volwaardige elektrische bestelwagen in het midsize segment. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 41 kWh en daarmee heeft de eVito een theoretische actieradius van 150 kilometer. Hij is daarmee uitermate geschikt voor stadsdistributie. 
Webasto rust de eVito uit met een volledig elektrisch geïntegreerd koelsysteem, welke wordt gevoed middels een autonoom lithium batterijpakket van maximaal 500Ah. Hiermee kan, afhankelijk van de toepassing, tot wel 8 uur gekoeld worden zonder dat dit de actieradius negatief beïnvloed wordt. Het accupakket en de lader zijn onder de stoelen weggebouwd en hebben dus geen invloed op het laadvolume. Aan de binnenzijde is de auto voorzien van een Novaplast isolatiepakket met extra hoge isolatiewaarde. 
De eVito Cool Edition is verkrijgbaar vanaf €58.985,- en onder andere verkrijgbaar via de Mercedes- Benz dealers. 

 

Sevic Cargo 500 Cool Edition 

De Sevic Cargo 500 is speciaal ontworpen als bezorgvoertuig in stedelijke gebieden en wordt gedistribueerd door Burgers Carrosserie uit Aalsmeer. Met zijn compacte afmetingen en beperkte snelheid past hij zelfs op het fietspad en mag hij bestuurd worden door personen vanaf 16 jaar. 
Voor de Sevic heeft Burgers een speciale geïsoleerde koelbak geconstrueerd met een inhoud van 3,5m3. Webasto heeft de auto voorzien van een elektrische koelinstallatie en een batterijpakket van 300Ah. Afhankelijk van de toepassing kan hiermee tot wel 8 uur gekoeld worden. 
Aantrekkelijke subsidies Voor elektrische bestelauto’s zijn aantrekkelijke landelijke subsidies beschikbaar, waaronder VAMIL en MIA. Daarnaast is in Amsterdam op 5 december een nieuwe regeling gestart die tot 20% van de aanschafwaarde subsidieert. Daarmee wordt de elektrische bestelauto een aantrekkelijk alternatief, zeker als het op TCO (total cost of ownership) bekeken wordt. 
Laadoplossingen Op Horecava toont Webasto tevens haar laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Het nieuwe Webasto Live laadstation kan vanaf nu ook worden aangesloten op het E-Flux backend systeem. Hiermee ontstaat een complete oplossing voor bedrijven die de parkeerplaats willen elektrificeren. 
Bezoek Webasto, Gomes en Burgers tijdens de Horecava op stand 08.440. De Horecava vindt plaats van 13 t/m 16 januari 2020 en zal worden gehouden in de RAI Amsterdam.