Terug naar het overzicht

Eerste elektrische Volvo FE naar Renewi

Gepubliceerd op 15-07-2020 12:20 uur

Het werd december 2019 al aangekondigd, de eerste in serie geproduceerde elektrische truck van Volvo gaat naar afvalverwerker Renewi. Het is een FE Electric met een GVW van 27 ton. Het was wereldwijd de eerste order voor een Volvo elektrische truck. Dat Renewi deze eerste order plaatste past in de filosofie van de afval-verwerker, een 'waste-to-product bedrijf dat dagelijks nieuw leven aan gebruikte materialen geeft'. Het is ook een bestendiging van een goede relatie, want Renewi kocht eind 2018 maar liefst 119 Volvo trucks. 

 

Volvo beloofde bij het aannemen van deze toch wel bijzondere order dat de truck in het voorjaar 2020 de fabriek uit zou rollen en dat hij dan na het opbouwen van een kraakpers rond de zomer op de Nederlandse wegen verschijnt. Ondanks de coronacrisis lijkt Volvo zich keurig aan deze afspraken te kunnen houden. De eerste foto's van deze toch wel bijzondere truck zijn al op sociale media te vinden.

 

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van deze Primeur. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad abonnement voor meer informatie. Of E-mail naar post@atw.nl