Terug naar het overzicht

DB Schenker rijdt met eerste Volta Zero in Nederland

Gepubliceerd op 06-09-2023 06:43 uur

DB Schenker, een van ’s werelds grootste logistieke dienstverleners en marktleider in Europees landtransport, zet een belangrijke stap in de richting van schonere logistiek. Vanaf augustus rijdt DB Schenker Nederland in het stedelijk gebied van Tilburg en Ede met de elektrisch aangedreven en innovatieve Volta Zero truck. 


“Wij vinden het belangrijk om zo snel mogelijk onze services CO2-neutraal aan te bieden en testen daarom verschillende nieuwe, innovatieve oplossingen om de uitstoot van onze transporten steeds verder te verminderen,” zegt Pierre van Diesen, Head of Land Transport bij DB Schenker in de Benelux. “De inzet van de Volta Zero is een natuurlijke stap in ons duurzaamheidsbeleid. Het slimme ontwerp van de vrachtwagen creëert bovendien een prettige en veilige werkplek voor onze medewerkers. Vanuit de lage cabine is er goed overzicht in het verkeer en kun je makkelijk zowel de linker- als rechterdeuren gebruiken. Wij streven ernaar om met een nieuwe, aantrekkelijkere werkomgeving chauffeurs aan ons te binden, aangezien het tekort een grote zorg van de branche blijft.” 
Vanaf deze zomer heeft men de eerste volledig elektrische Volta Zero vrachtwagens in zijn Europese landtransportnetwerk geïntegreerd. In 2021 kondigden DB Schenker en Volta Trucks een partnerschap aan. De daaropvolgende pre-order van bijna 1.500 volledig elektrische Volta Zero-voertuigen vertegenwoordigde de grootste aankoop van middelzware elektrische trucks in Europa tot nu toe. Ook is men van plan om de volledig elektrische, 16-ton Volta Zero in te zetten rondom zijn Europese terminals om goederen vanuit distributiecentra naar stedelijke gebieden en stadscentra te brengen. 
DB Schenker streeft ernaar om ‘s werelds toonaangevende leverancier van duurzame logistieke oplossingen te zijn. In hun voortdurende streven om transport CO2-neutraal te maken, heeft het bedrijf een aantal ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Deze recordorder van Volta Zero trucks is slechts een van de vele initiatieven waar de logistieke dienstverlener bij betrokken is als onderdeel van de overgang naar zero-emissie vrachtvervoer. DB Schenker is een van de eerste bedrijven ter wereld die deze trucks in de praktijk gaat testen. 

 

Over DB SCHENKER 

Met ongeveer 76.600 werknemers in ruim 1.850 locaties en meer dan 130 landen is DB Schenker een van de marktleiders in wereldwijde logistieke dienstverlening. Het bedrijf verleent transportdiensten over land, door de lucht en over zee, en biedt ook uitgebreide oplossingen voor logistiek en wereldwijd supplychainmanagement in eigen regie. Om zijn ambitieuze doelstelling van net-zero in 2040 te bereiken, investeert de logistiek dienstverlener voortdurend in innovatieve transportoplossingen, hernieuwbare energiebronnen en CO2-neutrale producten voor zijn klanten. 

 

Inmiddels is bekend geworden dat Volta Trucks failliet is gegaan, lees hier verder : https://atw.nl/admin/?action=edit&entity=Article&view=edit&id=3008