Terug naar het overzicht

Bedrijven werken samen voor schoner Den Haag

Gepubliceerd op 03-10-2019 09:29 uur

Drie bedrijven in Den Haag hebben de handen ineengeslagen om de stad weer een stukje schoner te maken. Hubbel Lastmile, Fortune Coffee en Volkswagen Wittebrug zijn gestart met een pilot om goederen 'slim en schoon' te vervoeren.

 

Bij Hubbel Lastmile (gevestigd op bedrijventerrein ZKD) is een hub-ruimte als verzamelplaats ingericht. Daar kunnen goederen dag en nacht worden aangeleverd. De hub wordt voorzien van duurzame energie door onder andere zonnepanelen op het dak. Fortune Coffee wil klanten graag op een duurzame manier van koffie voorzien en doet daarom mee. De levering aan klanten vindt plaats met een elektrische bestelbus van Volkswagen Wittebrug, een E-Crafter. Om te zorgen dat het duurzaam leveren succesvol is, wordt gestart met een pilot zodat kinderziektes direct kunnen worden aangepakt en verholpen. Tegelijkertijd wordt de input vanuit de ervaringen en besparingen nauwlettend in de gaten gehouden zodat deze meegenomen kunnen worden in de toekomst.
De Haagse wethouder Liesbeth van Tongeren juicht het initiatief toe. Zij was aanwezig bij de eerste duurzame levering. Van Tongeren: “Schoonvervoer is de toekomst, daarom ben ik trots op deze Haagse ondernemers.”