Terug naar het overzicht

Veel transportnieuws gespot op CES 2024

Gepubliceerd op 15-01-2024 10:35 uur

De CES 2024 (Consumer Electronics Show) in Las Vegas is de grootste technologiebeurs ter wereld, met niet alleen televisies, robotmaaiers, hollogrammen en games, maar ook (vracht)auto’s. Op de afgelopen editie, die van 9 t/m 12 januari jl. werd gehouden, was ook veel transportnieuws te vinden. 

 

Zo toonde Kia er een modulair PBV-platform als basis voor op maat gemaakte voertuigen en oplossingen die bedrijven en particulieren een ongekende flexibiliteit bieden. Hiermee deelde het Zuid-Koreaanse merk haar visie op toekomstige mobiliteit. PACCAR toonde een breed scala aan duurzame voertuigen, inclusief DAF XD Electric op de beurs. MAN Truck & Bus en ABB E-mobility ondertekenden op de CES 2024 een overeenkomst voor technische samenwerking in de vorm van een megawatt laadsysteem. Nikola zette er zijn waterstof-brandstofceltruck in de spotlight. HERE kondigde de samenwerking aan met Bosch en Mercedes-Benz Trucks om het rijden met vrachtwagens efficiënter en duurzamer te maken. Ook 
was er een Nederlandse micro-auto op zonne-energie te zien. Dit is slechts een kleine greep uit het transportgerelateerde nieuws aldaar. Voor het uitgebreide verslag van de CES 2024 verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 30 januari 2024 verschijnt.  
 
Op de foto: Peterbilt demonstreerde geavanceerde waterstoftechnologie op CES 2024 met de SuperTruck II.

Lees veel meer transportnieuws in de printuitgave van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Nu doen! klik hier