Terug naar het overzicht

Scania vraagt op RDD aandacht voor alternatieve brandstoffen

Gepubliceerd op 06-06-2019 07:13 uur

De Scania-stand op de ReinigingsDemoDagen staat volledig in het teken van de alternatieve brandstoffen en bijzondere aandrijflijntechnologie. Scania biedt de duurzame vervoerder het breedste motorprogramma ooit om voor elke toepassing een goed alternatief te kunnen bieden. Dit vertaalt zich ook naar de presentatie op de stand.

 


Eén van de voertuigen betreft een drieassig huisvuilchassis dat wordt aangedreven door een 280 pk LNG gasmotor. Daarnaast is het voertuig voorzien van de lage L-cabine die een ruim zicht rondom biedt. Dit wordt nog versterkt door de City Safe Window; een klein raampje, laag in het rechterportier, dat de dode hoek verkleint.
Het tweede voertuig betreft een truck met hybride aandrijflijntechnologie. De basismotor wordt ondersteund door een elektromotor. Deze elektromotor wordt al rijdend opgeladen en zorgt er niet alleen voor dat het brandstofverbruik aanzienlijk lager is, maar ook dat het voertuig ‘de last mile’ vol-elektrisch kan afleggen. Dat biedt voordelen wanneer bijvoorbeeld binnensteden ’s nachts bevoorraad of schoongemaakt moeten worden.
Het derde voertuig is een Scania P410 drie-asser met een haakarmsysteem. Deze truck gaat bij de klant geheel met HVO (Hydro-treated Vegetable Oil) als brandstof ingezet worden. HVO is een hernieuwbare brandstof die vrijwel dezelfde energiekarakteristieken als diesel heeft. Alle moderne Scania dieselmotoren kunnen op HVO rijden.