Terug naar het overzicht

Renault Trucks niet aanwezig op IAA 2020

Gepubliceerd op 23-01-2020 14:52 uur

Vrachtwagenfabrikant Renault Trucks heeft aangekondigd dat zij dit jaar geen voertuigen op de IAA zal presenteren. In plaats daarvan zullen klanten in de toekomst steeds vaker klantcontact zoeken op hun eigen evenementen. 

 

De trend bij autofabrikanten om niet langer te exposeren op de IAA-autoshow in Hannover lijkt zich nu door te trekken naar fabrikanten van bedrijfsvoertuigen. Renault is de eerste vrachtwagenbouwer die aankondigt dat het dit jaar wegblijft van de IAA. De Fransen verklaarden dat ze klanten en doelgroepen in de toekomst directer en persoonlijker wilden aanspreken. Zo zal na een onderbreking van vijf jaar het bedrijf bijvoorbeeld opnieuw voertuigen presenteren op de ADAC Truck Grand Prix op de Nürburgring.

 

Bovendien kan Renault zich zijn eigen evenementen voorstellen waarbij potentiële klanten de mogelijkheid hebben om de voertuigen tot in detail te testen. Dit betekent echter niet dat Renault niet langer op beurzen staat. Dus wilden ze zich blijven presenteren op IFAT, de belangrijkste vakbeurs voor water-, riool-, afval- en grondstoffenbeheer, met een eigen stand. Onlangs is aangekondigd dat Renault Trucks en Volvo Trucks de operationele activiteiten is sommige landen van elkaar hebben gescheiden. Het doel is om het merk Renault Trucks een eigen profiel te geven in deze landen.