Terug naar het overzicht

CVF viert groot feest in Leeuwarden

Gepubliceerd op 04-06-2019 08:37 uur

De Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF) organiseert zaterdag 6 juli 2019 een groot chauffeursevenement op het Wilhelminaplein (Zaailand) in de binnenstad van Leeuwarden. Dit jaar bestaat de vereniging 35 jaar en dat wil men niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

 

Eén van de activiteiten op de feestelijke dag is het open Nederlands kampioenschap behendigheidswedstrijden onder auspiciën van BCN (Beroeps Chauffeurs Nederland). Hierbij worden moderne Euro 6 trucks ingezet in diverse categorieën, alsook een bus. In de wedstrijd voor beroepschauffeurs kunnen punten worden verdiend voor deelname aan de Wereld Kampioenschappen Behendigheidswedstrijden. De dagwinnaar wint de PAX-wisselbokaal, beschikbaar gesteld door PAX Bouw- en Industrieservice uit Heerenveen. Alle eersten per categorie plaatsen zich voor het WK. Bij de wedstrijden zijn mooie bekers en prijzen te winnen.
De CVF beschikt over drie eigen truckopleggers. Deze voertuigen zijn bijna dagelijks onderweg om voorlichting te geven aan (hoofdzakelijk) schoolkinderen over gevaarlijke verkeerssituaties en met name de ‘dode hoek’ van vrachtauto’s, bussen en ander zwaar verkeer. De vrachtwagens van de CVF staan ook op het plein in Leeuwarden en één van de auto’s is ingericht voor het Veilig Verkeers Project (VVP). Een andere auto is de ontvangstauto, waar een kop koffie of thee te krijgen is. Een rode Scania-oldtimer zal als jury-auto dienst doen bij de behendigheidswedstrijden.
Voor kinderen wordt een behendigheidsbaan uitgelegd, voor trapskelters. Ook hier zijn mooie bekers en prijzen te winnen. De dag zal omlijst worden door een commentator die muziek verzorgt, maar ook interviews afneemt met de beroepschauffeurs die aan de behendigheidswedstrijden meedoen. In de middag zal het Leeuwarder Shantykoor een aantal optredens verzorgen.
De feestdag begint om 9:00 uur en zal rond 17:00 uur afgesloten worden met het bekendmaken van de prijswinnaars. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom op het Wilhelminaplein (Zaailand) te Leeuwarden. Zie voor meer informatie ook de website van de CVF, www.chauffeursvereniging-friesland.nl.