Terug naar het overzicht

Bestelauto Expo roept publieksprijs in het leven

Gepubliceerd op 17-06-2019 14:09 uur

De Bestelauto Expo roept een publieksprijs in het leven voor dé bestelauto van 2020. Op de laatste beursdag van de beurs (op 12 en 13 november) wordt live de winnaar bekendgemaakt. Volgens Patrick van Tilburg, directeur van Bestelauto Expo BV, verdient de moderne bestelauto een dergelijke publieksprijs. “De verkoop van nieuwe bestelauto’s gaat al tijden crescendo, het werkpaard van de Nederlandse economie is in toenemende mate een middel voor ondernemers om hun werk beter, efficiënter en duurzamer uit te voeren. En het is tegenwoordig een luxe-werkpaard voorzien van tal van extra’s in en rond het voertuig. Kortom, het verdient, net als de personenauto, een prijs die door en voor gebruikers wordt bepaald.”

 

Bij de verkiezing wordt de winnaar niet bepaald door een vakjury, maar door gebruikers/chauffeurs van een bestelauto. Men kan stemmen op merken en modellen in vijf categorieën. De stempagina met de verkiesbare modellen is te vinden op www.bestelauto-expo.nl. Alle gangbare modellen op de Nederlandse markt krijgen een plaats. Iedereen die dat wil, mag één stem uitbrengen in elk van de vijf categorieën. Dus vijf stemmen in totaal. De categorieën zijn: gesloten bestelauto compact (Caddy, Berlingo, Dokker, etc.), gesloten bestelauto middenklasse (Proace, Vito, Transit Custom, etc.), gesloten bestelauto groot (Master, Boxer, Crafter, etc.), gesloten bestelauto EV (alle grootten- en prijsklassen) en pick-up (per merk één model).

 

Shortlist

Alle in Nederland leverbare modellen uit bovengenoemde categorieën nemen automatisch deel, geen enkel merk is uitgesloten. Gestemd wordt op een modelserie, dus niet op een specifieke uitvoering van een bepaald model. Stemmen kan op: www.bestelauto-expo.nl/publieksprijs2020. Op 1 november wordt de shortlist bekendgemaakt van potentiële winnaars in de categorieën. Die worden ook gepresenteerd op het Publieksprijs Plein op Bestelauto Expo 2019 in Expo Houten. Uiteindelijk zal er uit elke categorie een nummer 1, 2 en 3 als winnaar bekend worden gemaakt en van alle categorieën een overall winnaar worden gehuldigd.

 

Tot 3.500 kg

Bestelauto Expo is het nationale vakevenement en het nieuws- en kennisplatform voor iedereen die actief is in het bedrijfswagensegment tot 3.500 kg. Op dinsdag 12 en woensdag 13 november 2019 ontmoet de bestelautowereld een brede doelgroep aan beslissers: zzp’er, mkb’er, fleetowners, wagenparkbeheerders, inkopers en diverse automotive-managers uit de sector. Bezoekers komen gratis naar het evenement voor kennis en informatie, netwerken, proefritten, taxeren en inruilen van de oude bus. Maar ook voor de concrete aanschaf van een bestelauto of wagenpark en dat tegen scherpe beursaanbiedingen. Bestelauto Expo wordt georganiseerd door ExpoMotion.

 

Stemmen kan op: www.bestelauto-expo.nl/publieksprijs2020.