Terug naar het overzicht

700 transportprofessionals komen samen op WConnecta

Gepubliceerd op 29-10-2019 07:35 uur

WConnecta vond opnieuw plaats in Barcelona, deze keer voor het eerst onder de paraplu van de Alpega Group, met meer deelnemers dan ooit en de grootste internationale vertegenwoordiging sinds het event gehouden wordt. Deze tiende editie, die plaatsvond in het Internationale Conventiecentrum van Barcelona (CCIB), bracht 260 bedrijven en 700 erkende transportprofessionals bijeen uit het netwerk van de Alpega Group, die het event voor de eerste keer sinds de overname van Wtransnet in 2018 organiseerde.

 

Een werkseminarie met een unieke opzet leidde tot samenwerkingen tussen transportbedrijven die gebruikmaken van de drie vrachtbeurzen van de groep (123Cargo/Bursa, Teleroute en Wtransnet): een netwerkcommunity van meer dan 70.000 bedrijven die hun routes efficiënter willen maken. WConnecta, dat uitgegroeid is tot het benchmarkevent voor de wegtransportsector in Europa, toonde wederom aan het beste scenario te zijn voor wat zich dagelijks op vrachtbeurzen afspeelt, aldus Fabrice Douteaud, Alpega Group Chief Operations Officer voor de Alpega-marktplaatsen: “WConnecta brengt de beste vertegenwoordiging van vrachtbeursgebruikers gedurende één dag samen op dezelfde plek. Een succesformule die dit jaar zijn tiende editie kende en volledig aansluit op de filosofie van onze groep. Het is verbazingwekkend te zien hoeveel werk, dat anders maanden in beslag zou nemen, verzet wordt in slechts één dag. En het is indrukwekkend om de beste logistieke en transportbedrijven van Europa en hun toeleveranciers onder één dak te hebben.” 

 

Nooit eerder in de tien edities van WConnecta was er een grotere internationale vertegenwoordiging, met deelnemers uit 21 landen en 55% van de bedrijven van buiten Spanje, met name uit Italië, Polen en Portugal. Wetende hoeveel mogelijkheden dit event te bieden heeft, waren ook professionals uit tal van andere Europese landen aanwezig, zoals Litouwen, Roemenië, Hongarije, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. Allemaal nemen ze de nieuwe visitekaartjes mee en de waardevolle contacten die gelegd werden tijdens de 5980 korte gesprekken in de speednetworkingrondes en de 900 persoonlijke gesprekken in de Cargoruimte waar 47 tafels klaarstonden, waarin logistieke dienstverleners uit heel Europa transporteurs te woord stonden die interesse hadden in het bedienen van hun binnenlandse en internationale routes. De Alpega Group wil zich blijven inzetten voor het faciliteren van de communicatie en interactie tussen expediteurs en transporteurs om zo de sector efficiënter en winstgevender te maken.