Terug naar het overzicht

Proace-familie groeit met volledig nieuwe Proace MAX

Gepubliceerd op 15-11-2023 08:09 uur

Toyota Professional breidt het modellenaanbod verder uit. Naast de Proace CITY en Proace WORKER introduceert Toyota een nieuwe grote bestelwagen, de Proace MAX. Hiermee biedt Toyota in elk segment een bedrijfswagen. Als grootste voertuig in de Toyota Professional line-up is de Proace MAX verkrijgbaar in zes verschillende configuraties. De Proace MAX is leverbaar in twee wielbases, drie lengtes en drie hoogtes voor meerdere laadmogelijkheden. In de grootste uitvoering heeft de Proace MAX Electric een ongeëvenaarde laadcapaciteit van 17 m³.

 

Optimale indeling


Laden en lossen is eenvoudig dankzij deuren over de volledige hoogte en een praktische vierkante opening met lage drempel voor een gemakkelijke toegang. Voor het eerst bij een Toyota openen de deuren 270 graden, waardoor de laadruimte langs de stoeprand en de toegang tot de cabine worden gemaximaliseerd.
Comfortabele range van 420 km (WLTP) en hoog laad- en trekvermogen
De nieuwste batterij-elektrische technologie biedt een comfortabele actieradius tot 420 km (WLTP). Daarnaast biedt de Proace MAX een hoog laad- en trekvermogen. Precieze details hierover volgen in een later stadium. Het Proace MAX-platform is toonaangevend voor ombouwmogelijkheden. Hij is verkrijgbaar in een- of drieweg kipper- en dropside-configuraties, inclusief de optionele Chassis, Platform en Crew Cab lay-out met twee rijen zitplaatsen.
 

Tien jaar garantie

Net als voor elke Toyota geldt ook voor de nieuwe Toyota Proace MAX tien jaar garantie, zolang de auto in onderhoud is bij de officiële Toyota-dealer of Erkend Reparateur. Tien jaar garantie geldt ook op het batterijpakket van de batterij-elektrische Proace MAX. Samen met de lancering van de nieuwe Proace MAX krijgt ook het Proace-modellengamma een ingrijpende update met een nieuw familiegezicht voor de modellen. Zowel de Proace CITY als Proace WORKER, zoals de opvolger van de in 2016 geïntroduceerde Proace heet, krijgen daarnaast de nieuwste generatie batterij-elektrische technologie. Hiermee krijgen beide modellen meer elektrische range.