Terug naar het overzicht

Nissan breidt e-NV200 line-up uit met veelzijdige e-NV200 XL Voltia

Gepubliceerd op 26-05-2020 13:56 uur

Nissan verbreedt de diversiteit van de e-NV200-familie met de introductie van de e-NV200 XL Voltia. Deze elektrisch aangedreven bestelwagen is bij uitstek geschikt voor zogeheten ‘last-mile delivery’ in steden. De laadinhoud van 8 m3 is maar liefst 90% groter dan die van de reguliere e-NV200. De nieuwste aanwinst is gebaseerd op de populaire bestelwagenvariant van de e-NV200, die al in tientallen Europese steden last-mile delivery-werkzaamheden verricht. De XL Voltia-uitvoering bouwt voort op de kwaliteiten van de e-NV200 en biedt een compacte carrosserie en een aanzienlijk grotere laadinhoud.


Manuel Burdiel, General Manager Europe, LCV Sales en Business Development: “Ondanks strengere emissienormen en beperkte toegang in steden, neemt de vraag naar last-mile leveringen in de stad niet af. Bedrijven - groot en klein - moeten concurrerend blijven en een oplossing vinden om hun activiteiten te optimaliseren.”
De e-NV200 XL VOltia stelt bedrijven in staat om met minder ritten meer bezorgingen te doen. Dit zorgt ook voor een tijds- en kostenbesparing en ontlasting van het stedelijke wegennet.


Focus op veelzijdigheid en bruikbaarheid

Het nieuwste lid van de Nissan e-NV200-familie is ontworpen met een focus op veelzijdigheid en bruikbaarheid. Door een langgerekte laadruimte te combineren met een verhoogd dak kunnen chauffeurs met de 8 m3 grote bestelwagen gemakkelijk in- en uitladen. Er is voldoende stahoogte, zodat comfort tijdens de werkzaamheden gegarandeerd is. Daarnaast is optimale wendbaarheid in krappe ruimten door de geoptimaliseerde draaicirkel gegarandeerd. De Nissan e-NV200 XL Voltia profiteert van de technologie van de beproefde, elektrische aandrijflijn van de Nissan LEAF. De bedrijfswagen is uitgerust met een 40 kWh lithium-ion batterij en een on-board CHAdeMO-lader voor DC-snelladen. Dat maakt van de e-NV200 XL Voltia de perfecte oplossing voor flexibele stedelijke leveringen.


B-mode en ECO-modus


Intelligente technologie voor energiemanagement maximaliseert de actieradius. De zogeheten B-modus versterkt de vertraging als de bestuurder het motorpedaal loslaat, zodat het regeneratieve remsysteem tijdens het afremmen extra energie terugwint. De ECO-modus beperkt het vermogen van de elektromotor om energie te besparen. Als de B- en ECO-modus met elkaar samenwerken, kan de gebruiker nog meer emissievrije kilometers afleggen. “Dankzij de efficiënte en emissievrije aandrijflijn, compacte carrosserie en veelzijdige laadruimte wordt last-mile delivery minder tijdrovend én duurzamer voor bedrijven”, zegt Burdiel.
De Nissan e-NV200 is sinds de introductie in 2014 uitgegroeid tot een populaire keuze voor last-mile delivery. Er zijn tot op heden al 42.000 exemplaren geproduceerd, waarvan 10.000 in Europa in 2019. De e-NV200 levert hiermee een bijdrage aan de inzet van Nissan om stedelijke emissies door commerciële activiteiten te verminderen. De Nissan e-NV200 XL Voltia wordt geleverd in heel Europa. De Nederlandse vanafprijs wordt binnenkort bekend gemaakt.