Terug naar het overzicht

Nieuwe Mercedes-Benz eSprinter komt er aan!

Gepubliceerd op 28-02-2023 08:17 uur

De toekomst is elektrisch, zoveel mogen we inmiddels toch wel aannemen. Vooral nu de batterijen steeds sterker worden en daarmee meer kilometers op één lading bieden. Met de nieuwe eSprinter biedt Mercedes-Benz inmiddels heel wat meer dan het met de vorige eSprinter bood. De nieuweling komt eind 2023 eerst in een gesloten bestelvariant met de zwaarste accu, gevolgd in de loop van volgend jaar door diverse varianten, van chassiscabine tot koelopbouwen. 

 

Het uiterlijk is hetzelfde als de bekende Sprinter in dieseluitvoering, waarmee Auto- en Transportwereld onlangs nog een paar dagen op stap was, maar daarover verderop in dit artikel meer. Het verrassende is natuurlijk de elektrische aandrijvingen en hoe die is gesitueerd, want ook al is elektrisch een betrekkelijk eenvoudige aandrijving, er valt nog best wat te ontwikkelen. Maar misschien wel het echte nieuws is dat Mercedes-Benz vol inzet op meerdere chassis-varianten af fabriek. 

Lees het hele artikel in de printeditie van Auto- en Transportwereld, nr. 18, verschijningsdatum 28 februari 2023.

 

Nog geen abonnee?

Voor meer informatie: https://atw.nl/abonnementskosten

 

Aanmelden als abonnee: stuur uw E-mail naar administratie@atw.nl. inclusief uw volledige naam, bedrijfsnaam en adresgegevens. 

Of per post naar: Auto- en Transportwereld, t.a.v. Administratie, Hanzeweg 45A (2e verdieping), 7418 AV  Deventer.

Abonnementen, welke niet twee maanden voor het verstrijken van de abonnementsperiode schriftelijk zijn opgezegd, worden automatisch met een jaar verlengd.