Terug naar het overzicht

Nieuwe Ford Transit MHEV en PHEV gepresenteerd

Gepubliceerd op 08-10-2019 07:33 uur

Verschillende bestelautofabrikanten gingen Ford al voor, maar nu heeft het de Transit ook elektrisch gemaakt. Althans, er komen een 'mild hybrid', MHEV, en een plug-in hybride uitvoering, PHEV, op de markt. Auto- en Transportwereld mocht mee naar Stockholm om de nieuwelingen te leren kennen. En dat bleek een prettige kennismaking. Er werd en passant ook nog een nieuwe 2-liter EcoBlue diesel gepresenteerd, waarvan de sterkste variant nu 185 pk levert met 415 Nm aan koppel.

 

Met het oog op de milieuzones die in verschillende steden worden ingesteld, is de Transit Custom PHEV wellicht de meest voor de hand liggende keuze voor bedrijven die dagelijks de stad in moeten. De PHEV is een Plug In Hybrid Electric Vehicle, met andere woorden: hij krijgt zijn stroom in hoofdzaak uit de stekker. In hoofdzaak, want deze Transit heeft een keuzemogelijkheid om de elektrische aandrijving automatisch in te laten schakelen, hem direct zijn werk laten doen, de e-aandrijving pas later in te schakelen of de 1-liter 3-cilinder benzinemotor tevens als generator te laten werken om de batterijen weer op te laden.

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van deze introductie. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad 'abonnement' voor meer informatie. Of stuur E-mail naar post@atw.nl voor meer informatie.