Terug naar het overzicht

Mercedes-Benz presenteert vernieuwde Vito

Gepubliceerd op 11-03-2020 08:16 uur

In de voorbije zomer verleden jaar, werd de elektrische Mercedes-Benz Vito gepresenteerd. Nu een driekwart jaar later is de Vito vernieuwd én de eVito Tourer, de personenversie, gepresenteerd. Bijzonder is dat eVito Tourer een batterijpakket heeft van 150 kW dat zorgt voor een actieradius van 421 kilometer, waar de eVito besteller maar maximaal 160 kilometer ver komt. De nieuwe Vito diesel heeft de nieuwe OM 654 Euro 6d Temp motor, de 9G-TRONIC automatische transmissie én allerlei veiligheids- en assistentiesystemen. 

 

Als alles volgens plan had verlopen hadden we op 10 maart in Stuttgart bij Mercedes-Benz de beide nieuwelingen mogen aanraken. Helaas, het coronavirus gooide, zoals voor velen, ook hier roet in het eten. De vakpers moest het doen met een streaming videopresentatie van een kwartier, maar wel gelukkig gevolgd door nog wat lijvige persberichten, waarmee we uit de voeten kunnen. Ideaal is het natuurlijk niet, maar het is niet anders. Laten we hopen dat het Covid-19, het coronavirus, snel de aftocht blaast. 
Benieuwd hoe de vernieuwde Vito eruit ziet? Nou dat is simpel. Alleen het front met de grille is aangepast aan de 'nieuwe' huisstijl van Mercedes-Benz. De grille heeft nu drie  zwarte lamellen – of in chroom – gekregen. 

 

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van deze bestseller. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad abonnement voor meer informatie. Of E-mail naar post@atw.nl