Terug naar het overzicht

MAN TGE Next Level vanaf medio 2024 leverbaar

Gepubliceerd op 06-02-2024 08:29 uur

De MAN TGE krijgt een uitgebreide modelupgrade, waarmee de bestelwagen van MAN Truck & Bus nieuwe maatstaven gaat zetten op het gebied van veiligheid en comfort. Daarom krijgt de TGE nu de passende bijnaam ‘Next Level’. Voortaan beschikt de MAN TGE over verreweg het grootste pakket met technische innovaties in zijn nog jonge geschiedenis. De eerste exemplaren van de TGE Next Level rollen in mei 2024 van de band.


Het nieuwe dashboard met digitaal instrumentenpaneel zorgt voor extra comfort voor de bestuurder. Een blikvanger in het nieuwe interieur is het grote display voor de bediening van diverse voertuigfuncties en het infotainmentsysteem MAN Media Van. Dat systeem bestaat uit een 10,4 inch display met standaardfuncties DAB+, MAN Connect, App Connect en MAN SmartLink voor de smartphone-integratie. Andere mogelijke upgrades zijn MAN Media Van Navigation en MAN Media Van Navigation Business, die beide naast de navigatiefunctie over extra features als stembediening, webradio, mediastreaming en Alexa-integratie beschikken. De Business-versie wordt daarnaast voorzien van een display van maar liefst 12,9 inch.

 

Andere dashboard-highlights zijn het nieuw vormgegeven ergonomische multifunctionele stuurwiel met geïntegreerde transmissiebediening op de stuurkolom (voor voertuigen met een automatische transmissie), de elektronische parkeerrem en de Keyless Go-functie. Deze nieuwe features maken het dagelijks leven van de TGE-rijder effectiever en aangenamer. De bekerhouders, opbergvakken en het smartphone-vak met draadloze oplaadfunctie dragen hier ook aan bij.
In de huidige generatie van de TGE zijn het rijgedrag, de afwerking en het uiterlijk al vergelijkbaar met die van personenauto’s. Met de nieuwe chauffeurswerkplek in het interieur van de bestelwagen van MAN wordt deze weg consequent voortgezet. “Voor deze modeljaarwissel lag de focus onder de motorkap en in het interieur. En er zijn wat dat betreft echt grote stappen gezet. We willen nog niet alle details van de MAN TGE Next Level prijsgeven, maar onze klanten kunnen zich verheugen op een bestelwagen die een mijlpaal wordt op het gebied van veiligheid en comfort”, aldus Martin Imhoff, hoofd Van Product Marketing bij MAN Truck & Bus. Daarnaast beschikt de MAN TGE Next Level na deze modelwijziging wat de hardware betreft over een nieuwe generatie besturingsunits, sensoren en camera’s. Tegelijkertijd is de E/E-architectuur fundamenteel vernieuwd. Dit maakt nieuwe innovaties mogelijk op het gebied van assistentie- en veiligheidssystemen, met de beschikbaarheid van compleet nieuwe assistentiesystemen en doorontwikkelde systemen. Met deze innovaties biedt de bestelwagen van MAN zowel de inzittenden als andere weggebruikers nog meer veiligheid, omdat een aantal assistentiesystemen voor het eerst tot de standaarduitrusting behoort. Voorbeelden hiervan zijn verkeerstekenherkenning, actieve rijstrookbewaking, vermoeidheidsdetectie en parkeerhulp.