Terug naar het overzicht

Fiat stelt nieuwe 100% elektrische E-Ducato voor

Gepubliceerd op 22-04-2021 10:02 uur

Fiat Professional heeft de eerste 100% emissievrije elektrische E-Ducato aan de pers onthuld. De E-Ducato biedt een actieradius tot 370 kilometer, 5 jaar geprogrammeerd onderhoud, 5 jaar autogarantie en tot 10 jaar garantie op de batterij. De fonkelnieuwe, milieubewuste Fiat E-Ducato is nu te bestellen vanaf €51.900. De E-Ducato werd "on-the-road" onthuld tijdens een webconferentie die op verschillende locaties plaatsvond. Verschillende managers van Stellantis en DHL, waaronder Eric Laforge, Head of LCV Enlarged Europe bij Stellantis, en Alberto Nobis, CEO van DHL EXPRESS Europe, gingen dieper in op de samenwerking tussen de twee bedrijven ten behoeve van de productie van het nieuwe model.

 

Eric Laforge: “Voor de E-Ducato zijn we begonnen vanuit het idee om niet alleen een “groen” voertuig te creëren, maar ook een complete mobiliteitsoplossing, gekenmerkt door veelzijdigheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid (zowel op milieugebied als economisch niveau). Kortom, een werkinstrument om een bedrijf op te bouwen met respect voor de voorschriften van de ecologie. Een model dat klaar is voor elke missie, met als doel om de benchmark èn uitgerust te zijn met dezelfde capaciteiten als voertuigen met verbrandingsmotoren. Met 400 configuraties voldoet het aan de behoeften van alle professionals, van vrachtvloten en bouwbedrijven tot ambachtslieden en gemeentelijke dienstverleners. "

 

TCO-gelijkheid

Dankzij de 'all-forward'-architectuur, zonder uitstekende delen aan de onderkant van het chassis en met voldoende afstand tussen de zijrails, zijn de accu’s optimaal onder de vloer geplaatst. Hierdoor blijven laadmogelijkheden intact die varieren van 10 tot 17 m3 in volume en bijna 2 ton gewicht. Andere voor de hand liggende voordelen zijn de optimale gewichtsverdeling en het verlaagde zwaartepunt om het rijgedrag van het voertuig onder alle beladingsomstandigheden te verbeteren.
De E-Ducato kan prestaties leveren die vergelijkbaar zijn met die van dieselversies. Dit dankzij een elektromotor met een maximumkoppel van 280 NM die tot 90 kW vermogen levert (ongeveer 122 pk) en een acceleratie mogelijk maakt van 0-50 km/u in 5 seconden. De E-Ducato is uitgerust met een reeks modulaire oplossingen, uitgaande van 2 verschillende accupakketten (47 kWh en 79 kWh, best-in-class wat betreft geïnstalleerd elektrisch vermogen) en 4 soorten oplaadmodi. Met het accupakket van 47 kWh kan de E-Ducato tot 170 km afleggen in de gecombineerde WLTP-cyclus en tot 235 km in de stadscyclus. Met het accupakket van 79 kWh nemen de afstanden toe tot 280 km in de gecombineerde WLTP-cyclus, wat overeenkomt met 370 km in de stadscyclus. Het duurt niet langer dan een half uur om voldoende op te laden om 100 km te rijden met de optionele DC snellader. Vermeldenswaard is dat de accu 10 jaar garantie hebben, wat overeenkomt met meer dan twee levenscycli.