Terug naar het overzicht

eVito geïntroduceerd in Nederland en direct te koop

Gepubliceerd op 08-07-2019 14:16 uur

Nederland is uitgekozen om de eerste eVito's in gebruik te nemen. De reden ligt uiteraard in de inmiddels goede laadinfrastructuur in ons land. Tussen januari 2010 en juni 2018 is het aantal laadpalen in ons land gegroeid van 400 naar 122.036. Hiervan zijn 32.875 publiek, ofwel 28,1 procent van alle laadpalen in de EU. De eVito werd verleden jaar op de IAA in Hannover gepresenteerd, nu mocht de Nederlandse autopers er als eerste mee rijden, en wat blijkt: het is gewoon een Vito! Maar dan wel een stille.

 

Daar zit dus weinig spannends in, want de eVito heeft hetzelfde laadgewicht als zijn dieselbroertje, zelfde inhoud in het laadruim, zelfde afmeting en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Niks spannends dus. Maar wel als het op het rijden aankomt. Mercedes-Benz Nederland had bij wijze van proef een heuse logistieke opdracht voor de journalisten bedacht. Met echte pakketjes mochten we een korte route rijden in Tilburg waarbij ook fysiek het pakketje moest worden afgeleverd en een handtekening gehaald – wat je al niet moet doen...

 

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van de nieuwe eVito. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad abonnement voor meer informatie.