Terug naar het overzicht

Van Grunsven en Langenhuijzen viert jubileum

Gepubliceerd op 18-04-2019 09:49 uur

Ter ere van het 25-jarig bestaan van 'Van Grunsven en Langenhuijzen Transport BV' in Uden, worden op 2 juni de bedrijfsdeuren opengezet voor een feestelijke open dag. Alle vrachtwagens, diepladers en ander materieel worden tentoon gesteld en natuurlijk wordt ook voor een drankje en hapje gezorgd. De open dag, aan de Bovenstraat 5 in Uden, is voor iedereen toegankelijk. Het idee voor de onderneming was in 1994 afkomstig van Anton van Grunsven en Theon Langenhuijzen. Met slechts een enkel bedrijf als opdrachtgever ging de VOF van start. Voor die eerste opdrachtgever verricht het huidige Van Grunsven en Langenhuijzen Transport BV nog altijd tal van werkzaamheden.

Halverwege de jaren negentig kwam de opdrachtgever met aanvullende opdrachten, zodat een tweede vrachtauto nodig werd. Teneinde meer spreiding te krijgen wat opdrachtgevers betreft, werd een zoektocht ingezet naar een grotere locatie, waarop het bedrijf zich in 2005 in Volkel vestigde. De groei zette stevig door en in 2008 diende een nieuwe verhuizing aan. Transportbedrijf Van Grunsven en Langenhuijzen BV nam toen de intrek in een nieuw pand aan de Bovenstraat in Uden.

Uitbreiding en groei

Van Grunsven en Langenhuijzen Transport BV is heden ten dage een werkmaatschappij van Van Grunsven en Langenhuijzen BV. Onder dezelfde 'paraplu' is enkele jaren geleden ook Truck Service Uden BV opgestart. In 2017 is Anton van Grunsven tevens de samenwerking aangegaan met Sjoerd Beliën om zo een eigen asfaltbedrijf op te zetten: VGB Asfalt. Met deze samenwerking brak voor het bedrijf een nieuw tijdperk aan. Begin 2018 was er de overname van het kippertransport van Westdijk uit Alphen a/d Rijn. Begin 2019 startte Anton van Grunsven samen met Floris Beekmans en Mark Tielemans een kipperbouwbedrijf; Tibeg Kipperbouw BV.