Terug naar het overzicht

Terberg Group bestaat 150 jaar en wordt Koninklijk

Gepubliceerd op 24-05-2019 12:57 uur

De Terberg Group heeft het predicaat Koninklijk gekregen. Het predicaat werd uitgereikt in het Dorpshuis te Benschop door de Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, J.H. Oosters. Dit in het bijzijn van de burgemeesters en wethouders van de gemeenten IJsselstein en Lopik.

 

“Het is de kroon op het werk van 150 jaar ondernemerschap, visie en doorzettingsvermogen van onze familie en alle werknemers”, aldus voorzitter van de Raad van Bestuur George Terberg. “Het predicaat Koninklijk straalt kwaliteit en vertrouwen uit.” Overgrootvader Johannes Bernardus Terberg startte de dorpssmederij op 13 mei 1869 in Benschop en zijn zoon Willem George nam de zaak over, kort voor WOI. Belangrijke groei vond plaats na WOII toen de derde generatie, 4 broers en 2 zussen, de mogelijkheden zagen van het bouwen van vrachtwagens en de handel en service in personenwagens en later het leasen daarvan. Onder de vierde generatie is vooral diversificatie en internationale uitbouw tot stand gekomen. De leiding is momenteel in handen van de vierde generatie en de vijfde generatie is inmiddels toegetreden. De divisies van het familiebedrijf richten zich onder meer op het engineeren en assembleren van speciale voertuigen, zoals Terminal en RoRo trekkers, equipment voor de afvalinzameling, meeneemheftrucks, het modificeren van vrachtwagens en carrosserie-aanpassingen van personen- en bestelauto’s.
Bij Terberg Group werken ongeveer 2.700 mensen. Het bedrijf heeft vestigingen in 12 landen. De afzet van producten vindt plaats naar ruim 100 landen en de omzet in 2018 bedroeg 945
miljoen euro.


Op de foto v.l.n.r.: Bert Terberg, moeder Terberg, George Terberg, Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Hans Oosters en Godfried Terberg.