Terug naar het overzicht

Rondaan biedt duurzame kwaliteit sinds 1915

Gepubliceerd op 06-10-2020 08:16 uur

Ontstaan vanuit het ambacht van wagenmakers is Rondaan uitgegroeid tot een innovatieve en gespecialiseerde fabrikant en serviceorganisatie van transportmiddelen en hydraulische laad- en lossystemen. Het moderne en solide familiebedrijf, met inmiddels de vierde generatie Rondaan aan boord, is gevestigd in het Friese Berltsum. Vanuit hier combineert men vakmanschap en ervaring met de modernste technieken en inzichten. Rondaan: "Met ons team van ervaren en goed opgeleide vakmensen staan wij 24 uur per dag en zeven dagen in de week klaar voor onze klanten die wij vooruit helpen met innovatieve logistieke oplossingen en de hoogst haalbare kwaliteit. Geen klant en geen toepassing is hetzelfde en daarom luisteren wij goed naar de wensen van onze klanten. Hierdoor bieden wij elke klant de best passende en voor zijn toepassing de hoogst renderende oplossing. Klanttevredenheid en een lange-termijnrelatie met onze klanten staan daarbij voorop."


Duurzaamheid is niet meer weg te denken bij Rondaan. Het bedrijf investeert er ook flink in. Rondaan: "De afgelopen jaren zijn diverse maatregelen genomen om bij te dragen aan een betere duurzame wereld. Zo werken we vanuit een compleet duurzame bedrijfshal die is voorzien van vloerverwarming in combinatie met een lucht-water warmtepomp. Ook is de hal optimaal geïsoleerd en voorzien van maar liefst 500 zonnepanelen. Zo zijn we volledig zelfvoorzienend als het gaat om energie." 

 

Wereldmarktleider 

Rondaan is geautoriseerd fabrieksdealer van Palfinger- en Epsilon-laadkranen, de wereldmarktleider in hydraulische laad- en lossystemen. "Palfinger-kranen onderscheiden zich door kwaliteit, functionaliteit, veiligheid, constructie en conservering", aldus Rondaan. "Door de KTL-behandeling hebben Palfinger-kranen een uitmuntende conservering waardoor ze er na vele jaren trouwe dienst nog goed uitzien en prima functioneren, dit komt hun restwaarde ten goede. Naast Palfinger hebben wij jarenlange ervaring in onderhoud en keuring van alle bekende laadkraan merken zoals Fassi, Hiab, HMF en Penz. Kortom: autolaadkranen zijn bij ons in vertrouwde handen." 

 

Laadbakken en kippers

Rondaan is importeur van het Franse JPM. JPM is gespecialiseerd in de bouw van kwalitatief hoogwaardige aluminium laadbakken en kippers voor lichte bedrijfswagens. Een lichte bedrijfswagen dient functioneel te zijn in verband met de veelzijdige inzet en tegelijkertijd moet er rekening worden gehouden met het maximaal toegestane laadvermogen. De onderhoudsarme JPM laadbakken en kippers hebben een laag eigen gewicht zodat het wettelijk laadvermogen van het voertuig optimaal wordt uitgenut. 

 

Klantspecifiek  

Ruim 100 jaar ervaring heeft Rondaan in het ontwikkelen en bouwen van klantspecifieke laadbakken. Alle voorkomende materialen kunnen daarbij worden toegepast om te komen tot de best passende oplossing voor klanten. Rondaan: "Onze vakmensen staan klaar om hun uitstekende vaardigheden in te zetten. Zij ontwerpen en bouwen voor klanten kwalitatief hoogwaardige laadbakken waarmee klanten jarenlang zorgeloos hun werk kunnen doen."
Rondaan is tevens een zeer ervaren fabrikant van klantspecifieke aluminium kippers en sluiskippers. De zelflossende Rondaan bulkkippers zijn multi-inzetbaar en ideaal voor het vervoer van losgestorte bulkgoederen zoals veevoeders, granen, kunstmest en houtpellets. Rondaan bulkkippers worden klantspecifiek ontworpen en gebouwd. Hierdoor is er door de jaren heen een uiterst doordacht product ontstaan dat zeer beproefd is en garant staat voor een lange levensduur. De laadbak, blaasinstallatie en sluis zijn perfect op elkaar afgestemd waardoor een Rondaan bulkkipper 'de snelste zelflossende bulkkipper in de markt' is. Dit komt ten gunste van het rendement van gebruikers.

 

Aanhangwagens 

De aanhangwagens van Rondaan zijn bijzonder duurzaam. Door toepassing van hoogwaardig staal en doordachte constructies hebben zij een lange levensduur. Rondaan: "Het volledige proces van 3D CAD engineeren, bouwen en conserveren gebeurt in eigen huis. RAF aanhangwagens van Rondaan staan bekend om hun laag eigen gewicht en hoog laadvermogen. Dit bereiken wij door de combinatie van hoogwaardig staal en doordachte constructies. Door de degelijke bouwwijze en de duurzame conservering gaan RAF chassis’ bewezen lang mee. Naast alle voorkomende vlakke- en containeraanhangwagen chassis’ bouwen wij ook chassis’ voor derden die het chassis verder afbouwen met hun eigen opbouw. Op de aanhangwagens kunnen de meest uiteenlopende carrosserieën worden gemonteerd zoals bijvoorbeeld een kipperlaadbak, schuifzeilopbouw, koel-vries opbouw en gesloten opbouw. Voor elke vervoerstoepassing hebben wij een oplossing." 
Rondaan heeft eveneens tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen en bouwen van containeraanhangwagens voor alle containerafzetsystemen. Rondaan: "Deze ervaring gebruiken we in de ontwikkeling van onze aanhangwagens. RAF containeraanhangwagens zijn door hun uitgekiende constructie en materiaalgebruik extreem licht en sterk. De aanhangwagens bieden een hoog laadvermogen en daardoor een laag brandstofverbruik per ton en dragen daardoor bij aan CO2-reductie. RAF aanhangwagens staan bekend om hun lange levensduur, prima restwaarde, lage onderhoudskosten en lage kilometerkostprijs wat gunstig is voor het rendement."
Rondaan is reeds vele jaren dé specialist in Noord-Nederland voor opbouw, onderhoud en keuring van alle containerafzetsystemen. Rondaan: "De door ons gebouwde voertuigen hebben een hoog afwerkingsniveau waarbij kwaliteit, bedrijfszekerheid en functionaliteit voorop staan. Wij zijn geautoriseerd fabrieksdealer van meerdere A-merk afzetsystemen, wij monteren, onderhouden en testen conform de door de fabrikant opgegeven richtlijnen en procedures. Ook voor afnetsystemen zijn mensen bij ons aan het juiste adres."

 

Spuitwerk, keuringen en reparaties

Rondaan beschikt over een royale, moderne spuitafdeling met een grote spuitcabine. Rondaan: "Met onze moderne spuitafdeling kunnen wij het materiaal voorzien van de juiste kleur en afwerking. Voor onderhoud en reparatie beschikken we over een grote voorraad onderdelen. Dat betekent dat klanten snel worden geholpen en dat stilstand tot een minimum kan worden beperkt."
Periodieke keuringen van autolaadkranen, laad-en lossystemen, laadkleppen, heftrucks, meeneemheftrucks en hoogwerkers gebeurt door Tüv en Palkeur gecertificeerde keurmeesters. Ook heeft Rondaan een mobiele werkplaats.  Rondaan: "Door onze mobiele werkplaats kunnen wij op locatie snel en vakkundig reparaties uitvoeren, slangen en koppelingen samenstellen en persen. Wij beschikken over een landelijk dekkend netwerk van partners. Zo wordt een klant bij calamiteiten snel geholpen."

 

Rasco wintermachines

Rondaan is de verkoop en serviceorganisatie in Nederland voor Rasco-wintermachines. Met Rasco biedt Rondaan professionele gebruikers een compleet pakket wintermachines en routebegeleidings- en strooimanagementsystemen, speciaal toegespitst op de Nederlandse weg- en weersomstandigheden. "Rasco-producten onderscheiden zich door een hoog afwerkings- en conserveringsniveau en een slim en praktisch ontwerp waardoor ze eenvoudig zijn te onderhouden. Alle Rasco-producten voldoen aan de belangrijkste geldende Europese normen. Rasco is wereldwijd actief in 30 landen en ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 gecertificeerd. Rasco heeft de afgelopen 30 jaar innovatieve technologie ontwikkeld voor het onderhoud van wegen en stedelijke infrastructuur.
Nieuw is bijvoorbeeld de Lynx, een compacte vacuümveger van 2 m³. Rondaan: "Een veegmachine die de verwachtingen overtreft, de kracht van de machine is ongeëvenaard. Lynx werkt volledig synchroon met zijn gebruikers."