Terug naar het overzicht

Müller ETTC opent grootste trailerwerkplaats van Nederland

Gepubliceerd op 12-05-2020 07:12 uur

Müller European Truck & Trailer Care heeft in Holten een nieuwe, state-of-the-art werkplaats geopend voor alle voorkomende onderhoud aan bedrijfsvoertuigen, met name gericht op trailers. Het nieuwe pand bevindt zich aan de N332 aan de zuidkant van Holten, waar zich in de nabijheid ook de vier andere werkplaatsen van Müller ETTC bevinden. Daarnaast heeft Müller nog een werkplaats in Duiven.

 

Anton Müller is sinds 1993 actief met truck- en traileronderhoud in Holten en steeds weer overtrof de vraag van derden de verwachtingen. “We vroegen ons op een gegeven moment af hoe we de toestroom van werk het beste konden managen”, legt Müller uit. “Toen er een zichtlocatie beschikbaar kwam nabij de andere werkplaatsen, hebben we eigenlijk meteen de grond gekocht en zijn we de voor ons ideale werkplaats, met de hoogste graad van servicegerichtheid, gaan ontwerpen.” Müller European Truck & Trailer Care beschikt in het nieuwe pand over 35 nieuwe doorrijstraten, een unicum in ons land. Er gaan 30 mensen werken. Het pand meet 4.000 vierkante meter en staat op een stuk grond van 3,1 hectare, waar nu 1,6 hectare van bebouwd is en waar nog 1,5 hectare terrein omheen ligt. Er kunnen vijftig trailers geparkeerd worden.

 

Koelen zonder uitstoot

Het nieuwe pand beschikt over een drievoudige wasstraat die voldoet aan de strengste milieu-eisen. Koeltrailers kunnen van binnen gereinigd worden en stofvrij worden gehouden. Verder is er veel ruimte om trailers te repareren en nieuwe trailers afleverklaar te maken. Müller doet dit in hoofdzaak voor trailerbouwer Schmitz Cargobull. Opvallend is dat de werkplaats ook een afdeling kent voor koelmachines. In hoofdzaak worden hier koelmachines opgebouwd die uitstootvrij zijn, ofwel volelektrisch. Müller verwacht dat dit de trend wordt in de nabije toekomst. Het bedrijf beschikt ook over laadpalen om de accu’s die bij zulke koelmachines horen op te laden. “We voldoen aan alle eisen die met deze techniek gepaard gaan”, verzekert Müller.

 

Milieuvriendelijk pand

Bovenop het pand liggen 900 zonnepanelen die bij redelijk weer het merendeel van de stroomvoorziening voor hun rekening nemen. Met behulp van warmtepompen wordt de vloer van het hele pand verwarmd. Opgevangen hemelwater wordt opgeslagen in een reusachtige tank en hergebruikt in de wasstraat. Alle verlichting in het gebouw is van het LED-type. “Dit hebben we meteen ook in onze andere werkplaatsen doorgevoerd”, aldus Müller. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een zo klimaatneutraal mogelijke werkplaats te realiseren.” Hij benadrukt dat de andere vier werkplaatsen in Holten gewoon in gebruik blijven.