Terug naar het overzicht
V.l.n.r.: Alfons Veer (Managing board Krone Holding SE & Co. KG), Peter Joosten (Managing Director Knapen Trailers B.V.) en Bernard Krone (Managing Director en eigenaar Krone Holding SE & Co. KG)  Foto: Krone

Knapen Trailers overgenomen door Krone

Gepubliceerd op 27-06-2019 07:24 uur

De Krone Commercial Vehicle Group heeft per 25 juni alle aandelen van de Knapen Groep overgenomen, samen met de dochterondernemingen Knapen Trailers, Knapen Service en Trailned. Als Europees marktleider in schuifvloertrailers is Knapen Trailers nu onderdeel van Krone. De transactie is nog wel onder voorbehoud van goedgekeuring door de mededingingsautoriteiten.


Volgens een verklaring is de achterliggende gedachte achter de overname 'het bundelen van de krachten'. Onder de vleugels van Krone blijft Knapen zelfstandig opereren. Ook het managementteam van Knapen blijft ongewijzigd en er wordt geen reorganisatie ingezet. Hetzelfde geldt voor het Europese dealernetwerk van Knapen. Ook de merknaam Knapen Trailers blijft bestaan. Krone garandeert met de overname de lokale werkgelegenheid in Deurne door niet alleen alle bedrijfsactiviteiten, maar ook de productie- en servicefaciliteiten over te nemen.

 

Marktleider

Knapen Trailers, gevestigd in Deurne in Zuid-oost Brabant, is gespecialiseerd in de productie van aluminium schuifvloertrailers. De sterke focus op één productgroep, gecombineerd met een sterke innovatiestrategie en producten van hoge kwaliteit, leverde Knapen de nummer 1 positie in de Europese schuifvloermarkt op. Met een one-stop-shop strategie bestaande uit verkoop, service, spare parts, verhuur, leasing en gebruikte trailers.

 

Op de foto v.l.n.r.: Alfons Veer (Managing board Krone Holding SE & Co. KG), Peter Joosten (Managing Director Knapen Trailers B.V.) en Bernard Krone (Managing Director en eigenaar Krone Holding SE & Co. KG)  Foto: Krone