Terug naar het overzicht

Jan Krediet overgenomen door Amerikaanse Logistics Plus

Gepubliceerd op 26-07-2023 07:30 uur

Logistiek dienstverlener Jan Krediet, een bedrijf met vestigingen in Steenwijk en Venlo, is per 6 juni overgenomen door het Amerikaanse Logistics Plus. De twee bedrijven werkten al langere tijd tot wederzijdse tevredenheid samen en verwachten dat de overname de positie van beide zal versterken. In de bijna 100-jarige geschiedenis van Jan Krediet is dit een belangrijke mijlpaal.

 

Jan Krediet is een toonaangevende Europese logistieke dienstverlener in de segmenten meubels, keukens, projectinrichting, forwarding, warehousing en value added services met vestigingen in Steenwijk, waar het hoofdkantoor staat, en in Venlo. Het bedrijf is onderdeel van het wereldwijde meubel-logistieke netwerk Mach 3000 en heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Jan Krediet heeft ruim 100 medewerkers en 40 miljoen euro omzet.
Logistics Plus (LP) uit Erie, Pennsylvania, is een zeer succesvolle en grote, snel groeiende logistieke dienstverlener, die wereldwijd opereert en op ieder continent meerdere vestigingen heeft. LP heeft ruim duizend medewerkers en een half miljard dollar omzet. Net als Jan Krediet onderscheidt LP zich door ondernemerschap en innovatie, waardoor het in staat is de doelstellingen van klanten logistiek waar te maken.