Terug naar het overzicht

HD PartsCenter breidt flink uit in Benelux

Gepubliceerd op 23-10-2019 07:18 uur

Het in 2014 door Intertruck opgerichte HD PartsCenter is nu groter dan ooit. Met de toevoeging van 10 zelfstandige grossiers in Nederland en België, is HD PartsCenter het grootste grossiersnetwerk van de Benelux.

 

Intertruck heeft HD PartsCenter in het leven geroepen om professionals binnen de branche met elkaar te verbinden. “Grote spelers in de markt als Avim-TMO, FTTP, GTO, JB Remservice, Jonk Parts, Rekos en Van der Burg Parts maken reeds deel uit van het netwerk”, vertelt Erik Nobel, sales director Intertruck Benelux BV. “Met deze partners hebben wij al jarenlang een intensieve relatie en wij zijn dan ook blij dat zij met ons de relatie voortzetten”, zegt Nobel.
De onderdelendistributeur houdt de veranderingen in de markt nauwlettend in de gaten. En één conclusie die ze in Hoogvliet hebben getrokken is dat werken op de ‘oude’ manier geen garanties biedt voor de toekomst. Daarom heeft het bedrijf groots ingezet op samenwerking in de markt. 
“Wij hebben gekeken naar individuele zelfstandige grossiers die met het bestaande netwerk de krachten willen bundelen met het oog op efficiency. Denk hierbij aan het samenvoegen van inkoopvolumes en het delen van kennis en diensten. Daar voegen wij marketingsupport en innovatieve digitale systemen aan toe, waardoor elke regionale speler zich kan concentreren op zijn core business. Door de overkoepelende inspanningen op het gebied van IT en communicatie zal de individuele grossier een stevigere positie in de markt innemen”, aldus Marcel van Eeuwen, CEO Intertruck Benelux BV.

 

Versterken

Tot nu toe hebben 10 grossiers in Nederland en België zich bij het bestaande netwerk aangesloten, te weten Aalst Parts, EBO, EMV, GS*Meppel, GTM, Labie, Op ’t Hof, TLG Ruurlo, TSV en TTMZ. “De aangesloten HD PartsCenters beconcurreren elkaar niet. Ze werken in een andere regio of hebben andere specialisaties, waardoor ze elkaar juist versterken”, zegt van Eeuwen. Daarnaast is Intertruck, als initiator van het netwerkplatform, ook onderdeel van het netwerk. Kijkend naar de toekomst is de verwachting dat het netwerk zich in de komende maanden nog verder uitbreidt.