Terug naar het overzicht

Dubbel feest voor Palfinger Nederland en VDA Konstruktie

Gepubliceerd op 24-09-2019 13:21 uur

Afgelopen Zaterdag 21 September organiseerden PALFINGER Nederland en VDA Konstruktie een open dag te Zoeterwoude. PALFINGER Nederland vierde hun 25 jarig jubileum en VDA Konstruktie het 35 jarig bestaan, dubbele reden voor een feest dus. Het werd een prachtige dag waar uiteindelijk meer dan 1600 bezoekers op af zijn gekomen.

 

Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid liet PALFINGER Nederland een PALFINGER PCC 57.002 rupskraan overkomen, bezoekers konden zelf Smart Control ervaren; een nieuwe manier van kraanbesturing, én werden er ook meerdere onderscheidingen uitgereikt.
De PCC 57.002 is het meest recente model uit de nieuwe PALFINGER rupskranenserie. Na de première van de PCC 115.002 op de IAA in Hannover werd dit jaar de PCC 57.002 op de Bauma geïntroduceerd. Het is de lichtste en - door z’n compacte afmetingen - meest wendbare versie van de rupskraan.
Smart Control is een innovatief nieuw systeem om het eenvoudiger en intuïtiever te maken om kranen te bedienen. Kraanmachinisten hoeven niet langer elke functie afzonderlijk te bedienen, dankzij Smart Control hoeven machinisten zich alleen nog maar op het uiteinde van de giek te concentreren. Smart Control verlicht de fysieke inspanning voor kraanmachinisten waardoor vermoeidheid minder snel optreed, wat op zijn beurt weer helpt het risico op ongevallen te verminderen.
Aan het eind van deze prachtige dag ontving PALFINGER Nederland een onderscheiding vanuit PALFINGER Oostenrijk voor 25 jaar succesvol impoteurschap. En dealers RN Transporttechniek, Buca Hydrauliek en Trailer, Autobedrijf Loven Trucks, Velis Scholten Utrecht en VDA Konstruktie ontvingen uit handen van PALFINGER Nederland een bokaal voor 25 jaar dealerschap.
Zowel binnen als buiten waren vele prachtige, uiteenlopende opbouwen te zien; zo'n 30 stuks. Het was dan ook een indrukwekkend schouwspel om de kranen het luchtruim te zien vullen.