Terug naar het overzicht

DAF-dealer Loven Trucks bestaat 100 jaar

Gepubliceerd op 19-05-2020 12:28 uur

Loven Trucks is een van de eerste officiële DAF-dealers van Nederland. Vrijwel meteen na de opening van de DAF fabriek in 1951 verwierf het Limburgse bedrijf het dealerschap.


 
Mijn grootvader startte in 1920 een kleine smederij in Heerlen. Het werk stond in het begin uit paarden beslaan, wielen en handkippers maken en later volgde het repareren van voertuigen”, vertelt Leo Loven jr. “Mijn vader, Joseph Loven, tekende in 1951 het contract voor het dealerschap van DAF, kort nadat de fabriek was opgericht. Hij zag de mogelijkheden van dit Nederlandse merk. Daarnaast sloot de verkoop van trucks toen uitstekend aan bij de reparatie-activiteiten van ons bedrijf. Het was een juiste beslissing, als je ziet waar we nu staan met DAF. Bijna 70 jaar later hebben we vier vestigingen, een stevige organisatie met bijna 160 trouwe medewerkers en een vierde generatie in de bedrijfsleiding, mijn dochters. Zo is de continuïteit van het familiebedrijf verzekerd.” Het dealerbedrijf heeft nu vestigingen in Helmond, Heerlen, Maastricht (Service & Parts) en sinds 2019 in het Duitse Eschweiler.

Afgelopen vrijdag is Loven Trucks in de schijnwerpers gezet. Michiel Kuijs, directeur DAF North West Europe, heeft de dealer de felicitaties overgebracht, samen met area-manager Bart van Dijk en Maarten Moonen, directeur Paccar Financial.  

Lees verder in Auto- en Transportwereld, nr, 25, verschijningsdatum 29 mei 2020.