Terug naar het overzicht

BE-Combi versterkt positie in Duitsland

Gepubliceerd op 31-08-2023 14:07 uur

BE-Combi, gespecialiseerd in het vergroten van het laadvolume en de laadcapaciteit van lichte bedrijfswagens, heeft zijn positie op de Duitse markt versterkt met de oprichting van BE-Combi Deutschland GmbH. Hierdoor wordt de distributie van het innovatieve 3500Plus Systeem in Duitsland makkelijker en efficiënter.

 

BE-Combi is sinds de zomer van 2022 echt actief op de Duitse markt. Het voorlopige hoogtepunt was de IAA in Hannover, waar BE-Combi zich mocht verblijden met grote bezoekersaantallen en enorm veel interesse voor het 3500PLUS Systeem. Samen met partner Völcker + Peters zijn inmiddels al een behoorlijk aantal systemen verkocht en afgeleverd aan klanten in Duitsland. Het efficiënte transportsysteem, het zogeheten 3500PLUS-systeem, biedt een oplossing voor bedrijven die hun bedrijfswagens een groter laadvermogen willen geven zonder dat hun chauffeurs hoeven te worden omgeschoold naar een C-rijbewijs. Door het toepassen van een kortgekoppelde oplegger, kan tot wel 5 keer meer lading kan worden vervoerd. Het systeem maakt baklengtes mogelijk tot wel 5,5 meter en kan worden geïmplementeerd op elke achterwielaangedreven lichte bedrijfswagen, ongeacht het merk. De naam BE-Combi is een geregistreerd en beschermd handelsmerk in West- Europa, dat tevens uitstekend de activiteiten van het bedrijf weerspiegelt (BErijbewijs, BE-Combinatie). BE-Combi Deutschland GmbH heeft drie aandeelhouders: Jan Peters en Sascha Kramer (beiden van partner Völcker + Peters) en BE-Combi Invest B.V. Laatstgenoemde houdt een strategisch belang in dit nieuwe bedrijf. BE-Combi heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als toonaangevend bedrijf op het gebied van voertuigconversies voor lichte bedrijfswagens die het laadvermogen en de laadcapaciteit vergroten. Met producten zoals het BE-Combi 3500PLUS Systeem en trekker conversies vervult BE-Combi een belangrijke positie in het snelgroeiende Last Mile marktsegment. Alle BE-Combi producten zijn geschikt voor het BE-Rijbewijs en zijn daarmee hét antwoord op het steeds groeiende chauffeurstekort met C- en CE-rijbewijs. Daarnaast zijn de compacte BE-voertuigen ideaal voor fijnmazige distributie in stedelijke gebieden. Met de afmetingen van een lichte bedrijfswagen en het laadvermogen van een truck is de BE-combinatie de ideale oplossing voor logistiek dienstverleners.

 

Op de foto v.l.n.r.: Paul Wilms, CFO BE-Combi Group, Jan Peters, Geschäftsführer V+P, Sascha Kramer, Bedrijfsleider van V+P en Niek Slotboom, CEO BE-Combi Group.