Terug naar het overzicht

Mercedes-Benz Trucks en FUSO Trucks aanwezig op RDD

Gepubliceerd op 06-06-2019 07:57 uur

Mercedes-Benz toont tijdens de RDD duurzame oplossingen voor de afval- en reinigingsbranche. Centraal staan de Mercedes-Benz Econic op CNG, de volledig elektrische FUSO eCanter 7,5 ton en de nieuwe Mercedes-Benz Actros, met een motor die ook geschikt is voor HVO. Mercedes-Benz Trucks is, met een brede range truckmodellen, al jarenlang specialist in reinigingsvoertuigen. Tijdens de beurs presenteren wij drie milieuvriendelijke trucks, die veilige oplossingen bieden voor de steeds strenger wordende milieueisen voor voertuigen (o.a. in stedelijke gebieden).

 

Econic op CNG

Eén van deze trucks is de Mercedes-Benz Econic, die veel veiligheid en comfort biedt. De lage zitpositie en grote ruiten en spiegels bieden de chauffeur goed zicht rondom de truck; een groot voordeel in het drukke stadsverkeer. Veiligheidssystemen zoals Side Guard Assist en Active Brake Assist zorgen bovendien voor de nodige assistentie. De lage instap biedt een groot ergonomisch voordeel wanneer de chauffeur gedurende dag veel moet in- en uitstappen.

 

FUSO eCanter 7,5 ton

Ook de compacte, wendbare FUSO eCanter 7,5 ton is een uiterst geschikte oplossing voor het afval- en reinigingstransport in stedelijke gebieden: de volledig elektrische eCanter beweegt zich geruisloos voort, dankzij zijn stille elektromotor. En niet alleen zonder geluid, maar ook zonder uitstoot!

 

Nieuwe Actros

Tot slot tonen we de nieuwe Actros, die dankzij talloze innovaties nóg veiliger is geworden. De revolutionaire Mirrorcam, die de zijspiegels vervangt, verkleint de dode hoek significant. Bovendien detecteert het innovatieve assistentiesysteem Sideguard Assist voetgangers, fietsers en stilstaande objecten in deze blinde hoek. De nieuwe Actros is verkrijgbaar met een motor die geschikt is voor HVO.