Terug naar het overzicht

Huisman Transport bouwt verder aan toekomst met Volvo

Gepubliceerd op 27-05-2021 13:52 uur

Huisman Transport bouwt letterlijk en figuurlijk aan de toekomst. Het bedrijf uit Druten groeit flink en investeert daarom in een nieuw pand en nieuw transportmaterieel. Recent heeft Huisman Transport twee nieuwe Volvo FM-trekkers in gebruik genomen. De eerste paal van het nieuwe warehouse is inmiddels geslagen. “We bouwen tegenover ons bestaande warehouse van 6000 m2 een nieuw pand van 5000 m2”, zegt algemeen directeur Harrie Huisman. “We hopen de extra vierkante meters eind dit jaar in gebruik te kunnen nemen. Daar zitten we echt om te springen. Nu zitten we noodgedwongen op verschillende locaties, straks is alles weer geconcentreerd op één locatie.”

 

Bedden en meubels

Het tekent de groei van Huisman Transport. Naast de distributie van goederen in de Benelux, al jarenlang de corebusiness, heeft de logistiek dienstverlener de afgelopen jaren met meubeltransport een nieuwe groeimarkt aangeboord. “Denk aan stoelen, zitbanken, loungebanken, bedden, matrassen”, zegt Huisman. “We brengen de meubels en bedden bij de consument thuis, pakken het uit, monteren het indien nodig en nemen de verpakking mee terug. Een paar jaar geleden zijn we daar mee begonnen toen een grote beddenleverancier ons vroeg om de levering aan consumenten te verzorgen. Inmiddels zijn wij de vaste logistiek dienstverlener van diverse winkelformules en leveranciers van bedden en meubels.”

 

Verdubbeling

De consumentenleveringen nemen een flinke vlucht. “Om een indruk te geven: in 2019 was dit 15% van onze omzet. In 2020 is dat verdubbeld naar 30%. We hadden al nieuwbouwplannen, maar die zijn vanwege de groei in een stroomversnelling geraakt. Het nieuwe pand hebben we hard nodig voor warehousing, overslag en levering van bedden en meubels.”
Het warehouse is een belangrijk onderdeel van de service die Huisman Transport zijn klanten levert. Huisman: “Wij leveren toegevoegde waarde door het complete logistiek proces te verzorgen voor onze klanten, zodat zij zich helemaal kunnen richten op de verkoop. Een voorbeeld: als een particulier een nieuwe keuken koopt, komen de onderdelen soms van vijf verschillende leveranciers. Die onderdelen komen bij ons op verschillende momenten binnen en slaan wij op in ons warehouse. Denk aan kastjes, het keukenblad, apparatuur et cetera. Als de keuken compleet is, zorgen wij ervoor dat die wordt uitgeleverd aan de consument. We verzorgen ook het complete fulfilment en handelen voor sommige klanten ook de retouren af. Zo vullen we onze rol als logistiek dienstverlener zo breed mogelijk in.”

 

Hoewel de consumentenleveringen dus exponentieel groeien, vormt distributie in de Benelux nog steeds de hoofdmoot van de bedrijfsactiviteiten. Voor het distributiewerk heeft Huisman Transport twee nieuwe Volvo FM 380 4x2-trekkers in gebruik genomen. Huisman: “De oude FM was al een mooie truck, maar het nieuwe model is helemaal geweldig. Ik ben zelf jarenlang chauffeur geweest en heb dus meer dan gemiddelde interesse in trucks. De nieuwe FM ziet er fantastisch uit met de mooie, gestroomlijnde cabine. In het interieur zie je duidelijk dat alles draait om de chauffeur. De cabine van de nieuwe FM is bovendien veel ruimer en biedt een beter zichtveld dankzij de lage portierlijn.
”De aflevering van de nieuwe trucks was een extra bijzondere happening. Drie generaties Huisman haalden de nieuwe aanwinsten op bij BAS Truck Center in Veghel. “Mijn vader Willie, mijn zonen Wouter en Martijn en ik hebben dat samen mogen doen. Dat was mooi om mee te maken en ook een moment om stil te staan bij de groei die we hebben mogen doormaken. Mijn opa is in 1929 begonnen met het bedrijf en ik heb het in 2001 overgenomen van mijn vader. Toen hadden we achttien auto’s en dertig man personeel. Nu zitten we op 34 trucks en bedrijfswagens, staan er 110 man op de loonlijst en loopt de vierde generatie zich warm. Het is de bedoeling dat Wouter en Martijn het bedrijf op termijn overnemen.”
De verscheidenheid in werkzaamheden vraagt om een divers wagenpark. “Wij hebben van klein tot groot in ons wagenpark: van de Renault Master en de Volvo FL en Volvo FE tot de Volvo FM”, zegt Huisman. “Het is natuurlijk ideaal dat we met BAS Truck Center één adres hebben voor ons complete wagenpark. Onze focus ligt op het bedenken van logistieke oplossingen voor onze klanten en het verzorgen van transport. Voor ons rijdend materieel zoeken wij een partner die ons alle zorg uit handen neemt. BAS Truck Center is die partner voor de levering van nieuwe trucks en onderhoud, dat we door BAS Truck Center Nijmegen laten doen. Wat mij zeer aanspreekt aan BAS Truck Center is de uitstekende service en het feit dat ze denken in oplossingen. Hebben we een truck die voor een servicebeurt in de werkplaats staat per se de volgende dag nodig? Dan zorgen ze ervoor dat die ’s avonds klaar staat. Moet een truck onverwacht naar de werkplaats? Dan staat er een vervangende auto klaar.”

 

Investeren

Ook op andere terreinen werkt Huisman Transport samen met BAS Truck Center. “Sinds 2016 investeren we nadrukkelijk in een schoner en zuiniger wagenpark en BAS Truck Center helpt ons daarbij. We monitoren het brandstofverbruik met Dynafleet en chauffeurs krijgen training van de chauffeurstrainer van BAS Truck Center om hun rijstijl te optimaliseren. Dat heeft duidelijk resultaat, met brandstofbesparingen tot wel 5%. Door het verlagen van het verbruik en het zuiniger omgaan met materieel verkleinen we onze ecologische voetafdruk en verlagen we onderhoudskosten.”