Terug naar het overzicht

Groene transportcorridor met 40-tons VDL e-truck in Oostenrijk

Gepubliceerd op 28-06-2022 12:45 uur

Gelijktijdig met het officiële staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Oostenrijk is er nog een belangrijke gebeurtenis. Oostenrijk en Nederland hebben een sterke band met elkaar. Het Koninklijk bezoek staat in het teken van verbonden samenleving, culturele uitwisseling en duurzame mobiliteit. En, met het laatste komt de andere belangrijke gebeurtenis in beeld.


 
Op maandag 27 juni jl. heeft de 40-tons VDL e-truck voor het eerst een route afgelegd van Wenen naar Graz. Een bergachtige route van 206 kilometer met het doel om aan te tonen dat elektrisch zwaar transport al tot de mogelijkheden behoort. De e-truck is in gebruikt bij de Nederlandse Ministerie van Defensie en is onderdeel van het initiatief  ‘vergroenings-verdediging’. De route – van Wenen naar Graz – beoogd een nieuwe stap te zijn in de ontwikkeling van een lange-termijn-implementatie, een groene transportcorridor tussen Nederland en Oostenrijk, volledig elektrische en over lange afstanden. De VDL e-truck werd opgeladen bij een extern laadstation bij het Zöbern-tankstation. Aanwezig zijn onder meer de heer Hans Bekkers (Commercieel Directeur VDL Special Vehicles), Martin Posset (Thinkport Wenen), Nederlandse en Oostenrijkse Ambassade, Ministerie van Defensie en WienCont Container Terminal GmbH.
Woensdag 29 juni 2022, werd in Graz bij AVL de e-truck gepresenteerd aan het Nederlandse Koningspaar en de Oostenrijkse president Van der Bellen.