Terug naar het overzicht

De nieuwe DAF's aangeraakt door Auto- en Transportwereld

Gepubliceerd op 30-07-2021 12:20 uur

Met de presentatie van de nieuwe series DAF's, de XF, XG en XG+, onder de noemer Next Generation DAF, heeft de Eindhovense vrachtautofabrikant zichzelf misschien wel overtroffen. Het is de eerste fabrikant die de nieuwe 'Masses & Dimensions' richtlijn van de Europese Unie volledig heeft uitgebuit. Het resultaat mag er meer dan zijn. Auto- en Transportwereld kon onlangs in het DAF Experience Centre in Eindhoven nu ook de auto aanraken, erin zitten en uit en te na bekijken. 

 

DAF gunde de Nederlandse bedrijfsautojournalisten een 'sneak preview' zoals dat heet, van de nieuwe XF, XG en XG+. Het is het voordeel van het in eigen land hebben van een vrachtautofabrikant die tot de top van Europa behoort. Een privilege dat uiteraard met plezier werd aanvaard, want dit schreven we een paar Auto- en Transportwerelden terug: 'De nieuwe DAF NGD, Next Generation DAF, werd gepresenteerd via de digitale wegen. Jammer wel, want deze nieuwe DAF's wil je het liefst aanraken, voelen en erin kruipen.' En dat nu dus werd werkelijkheid. De cabine is hoog, ruim én mooi. Maar zelfs vanaf de plaatjes vallen de nieuwe DAF's dermate in de smaak dat enkele weken na de presentatie er al meer dan duizend waren besteld. 

 

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van deze imposante trucks. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad abonnement voor meer informatie. Of E-mail naar: post@atw.nl