Terug naar het overzicht

DB Schenker vanaf 2024 eerste MAN e-Trucks

Gepubliceerd op 28-02-2023 08:18 uur

De nieuwe elektrische zware truck van MAN is een jaar vóór de productiestart al erg in trek. Het internationale logistieke bedrijf DB Schenker en MAN Truck & Bus hebben een overeenkomst getekend voor de levering van de nieuwe MAN eTruck.DB Schenker zet daarmee stappen op het gebied van de elektrificatie van zijn vloot en van het goederenvervoer over de weg. Het bedrijf wil in 2026 honderd nieuwe eTrucks van MAN aan zijn vloot hebben toegevoegd. De eerste trucks worden in de eerste helft van 2024 afgeleverd.
“DB Schenker en MAN bewandelen samen de weg naar een elektrische toekomst. De vraag naar onze volledig elektrische truck is nu al enorm. Elektrificatie komt nu echt op stoom, ook omdat steeds meer klanten zichzelf zeer ambitieuze ‘decarbonisatiedoelstellingen’ opleggen. Dit heeft een directe impact op logistieke ketens”, verklaart Alexander Vlaskamp, CEO van MAN Truck & Bus.


Lees het hele artikel in de printeditie van Auto- en Transportwereld, nr. 18, verschijningsdatum 28 februari 2023.

Nog geen abonnee?
Voor meer informatie: https://atw.nl/abonnementskosten
Aanmelden als abonnee: stuur uw E-mail naar administratie@atw.nl. inclusief uw volledige naam, bedrijfsnaam en adresgegevens. 

Of per post naar: Auto- en Transportwereld, t.a.v.
Administratie, Hanzeweg 45A (2 e verdieping), 7418 AV  Deventer.

Abonnementen, welke niet twee maanden voor het verstrijken van de abonnementsperiode schriftelijk zijn opgezegd, worden automatisch met een jaar verlengd.