Terug naar het overzicht

BYD met elektrische bedrijfsvoertuigen naar Europa

Gepubliceerd op 14-05-2020 13:21 uur

BYD Europe wil groeien, met name in elektrische voertuigen. Dit als vervolg op de succesvolle verkoop van elektrische bussen. Vooraleerst introduceert de fabrikant de nieuwe, volledig elektrische BYD Tang SUV van de tweede generatie in Noorwegen. Daarnaast zijn er plannen om later dit jaar een reeks batterij-elektrische bedrijfsvoertuigen (BEV) in Europa op de markt te brengen, inclusief een bestelwagen, bakwagens van 7,5 en 19 ton en een trekker.

 

BYD is bekend van de elektrische bussen die worden ingezet in het openbaar vervoer in Europa. Reeds in november 2019 maakte BYD de plannen bekend om eind 2020 elektrische vrachtwagens naar Europa te brengen, als aanvulling op de elektrische bussen. 
De in Noorwegen te introduceren BYD Tang EV600 heeft als BEV een actieradius van 520 km op basis van de NEDC-testcyclus. Het model leidt BYD's ambitieuze plannen in om het Europese EV-portfolio uit te breiden. De prijzen zullen later dit jaar worden aangekondigd wanneer in Noorwegen in de verkoop start.
Isbrand Ho, algemeen directeur van BYD Europe: "Voor BYD is het logisch om in Noorwegen te starten met deze proef. Noorwegen is de meest geavanceerde markt in Europa als het gaat om de acceptatie en het gebruik van elektrische voertuigen en het beschikt over een uitgebreid laadnetwerk. We zullen nauwkeurig evalueren hoe de markt reageert, maar op de langere termijn is het ons doel om onze personenauto's ook buiten Noorwegen aan te bieden. We zijn blij met de toevoeging van deze nieuwe, volledig elektrische voertuigen aan onze portfolio. Dit is een nieuwe mijlpaal in ons streven om het milieu te beschermen en bij te dragen aan schonere lucht door vermindering van emissie in Europa. Na onze eerste marketingtest zijn we ervan overtuigd dat de BYD Tang met zijn rijke standaarduitrusting, design, bruikbaarheid en hoogwaardige technologie veeleisende Europese kopers zal aanspreken. We liggen ook op schema om dit jaar een elektrische bestelwagen, een 7,5- en een 19-tons truck en een trekker te introduceren."