Terug naar het overzicht

MAN komt met nieuwe generatie trucks

Gepubliceerd op 07-10-2019 10:05 uur

Op een bijeenkomst voor de Europese vakpers in Södertälje van Tra-ton, de moeder van MAN en Scania en dochter van Volkswagen AG, werd pardoes een nieuwe generatie MAN-trucks aangekondigd. De eerste gaan we zien in februari volgend jaar. Verder liet Traton zien waar de strategie voor de komende jaren op is gericht. Samenwerking, synergie en modulariteit zijn hierin de toverwoorden, zo bleek op deze Traton Innovation Day.

 

De nieuwe MAN-truck werd met enige trots aangekondigd door Joachim Drees, CEO van MAN Truck & Bus SE. Zoals bij veel fabrikanten is 'modulariteit' een van de pijlers onder serieproductie en belangrijk voor het succes van een onderneming, beter gezegd, het gaat om kostenbesparing. Bij zowel MAN als Scania is dat ver doorgevoerd, ruiten, delen van de carrosserie, motoronderdelen en ga zo maar door zijn vaak uitwisselbaar tussen de verschillende type trucks: synergie. Het voordeel laat zich raden, je hoeft het maar één keer te ontwerpen, één mal te maken en het kan allemaal op dezelfde productielijn. Met het juiste ontwerp en een slimme combinatie van onderdelen zijn betere truckvarianten mogelijk en er kan ook beter op klantwensen worden ingespeeld. 

 

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van deze introductie. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad 'abonnement' voor meer informatie. Of stuur E-mail naar post@atw.nl voor meer informatie.