home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

SCHOON ALTERNATIEF: SCANIA P 280 CNG

SIMPEL EN SNEL: CNG TANKEN

Scania stuurde met de P 280 DB 4x2 MNB voor het eerst een auto met aardgasmotor de weg op voor een testrit. De eerste indruk was al snel gevestigd: met een gemiddeld verbruik van 19,9 kg CNG per 100 kilometer en een gemiddelde snelheid van 54 km/h bleek hij zuinig en in staat tot het leveren van een uitstekende transportprestatie.

Testrapport informatie:

Uitgave nummer: 15
Uitgave datum: 06-01-2017
Jaargang: 69

[*]

Duurzame mobiliteit
Alternatieve aandrijvingen voor duurzame mobiliteit treden meer en meer op de voorgrond. De bandbreedte reikt van waterstof als brandstof tot elektrische aandrijving met behulp van accu’s, die ook voor distributievoertuigen in de hogere gewichtsklasse worden aangeprezen als goed alternatief. Deze alternatieven zouden in de loop van het komende decennium voor deze categorie ter beschikking moeten komen.
Buiten beeld, als schone oplossing, blijft vaak aardgas. In de vorm van CNG (Compressed Natural Gas) voor distributievoertuigen én als LNG (Liquified Natural Gas) voor het internationale vervoer. Op voertuigen met CNG als alternatieve brandstof hoeven we niet lang meer te wachten – ze zijn al volop leverbaar. En kunnen beschikken over een omvangrijk netwerk van CNG tankstations.

Wilt u de complete test lezen met testresultaten, kostprijsanalyse, plussen en minnen en een uitgebreid fotoverslag? Dan verwijzen we u naar onze gedrukte versie van 6 januari 2017. Heeft u nog geen abonnement? Voor €111,- per jaar (26x - inclusief BTW) mist u geen test en overig transportnieuws meer! Meer informatie? Bel 0570-628 092 of stuur een email naar: post@atw.nl© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

baat
snapon
Trucks.nl
Capriël Nederland
meiller
HEBIC
terberg
Hoornweg
Tibeg
scania
rdd
advertise
facebook
rino
Trailned
Autoboek International
Cuppers
Middelbos
vdl
almic