Terug naar het overzicht

Verkoop Kraker schuifvloertrailers stijgende

Gepubliceerd op 09-07-2019 07:48 uur

De sombere berichten uit de markt, over dalende trailerverkopen op Europees niveau, zijn niet van toepassing op Kraker Trailers. Bij de Axelse fabrikant worden volop trailers verkocht en geproduceerd. De verregaande automatisering van het productieproces en de activiteiten van het verkoopteam liggen hieraan, volgens de fabrikant, ten grondslag.

 

Kraker Trailers onderstreepte het innovatieve karakter in 2016 met de introductie van de K-Force, een trailer waarbij zwaarbelaste lasnaden zijn vervangen door solide bobtailverbindingen. Het veroorzaakte een schokgolf in de transportsector, want het was nog niet eerder voorgekomen dat een trailerfabrikant voor schroefverbindingen koos. Een ophef die CEO Jan de Kraker niet begreep, want in de productie van trucks en vliegtuigen is het gebruik van bouten de geldende standaard.
Ruim drie jaar na de introductie heeft de K-Force lichtgewicht schuifvloertrailer zich in de praktijk meer dan bewezen. Inmiddels is er ook voortgeborduurd op het concept en zijn er onder andere een K-Force HD, met gelast chassis, en een K-Force HD Agrar, die korter is en speciaal ontwikkeld voor de agrarische sector. Op komende beurzen in Belgiƫ en Duitsland showt Kraker Trailers een K-Force HD Agrar met bagging unit. Met deze unit wordt veevoer automatisch in rollen geperst en verpakt in folie. Kraker Trailers is in staat om een grotendeels gestandaardiseerd product door middel van opties naadloos te laten aansluiten bij de wensen van de klant.

 

Verkoop

Het verkoopapparaat van Kraker maakt in Nederland en Belgiƫ grote sprongen. Beide landen worden volledig gedekt door enerzijds verkooporganisatie MFTC en anderzijds de Kraker-verkopers John Hesselink en Jan Platteau.
MFTC, dat begin 2018 deels overging in handen van Asse Bruinenberg, heeft de verkoopactiviteiten naar een hoger plan getild. Nieuwe verkopers zijn aangenomen, het servicenetwerk is verder uitgebreid.
Ook in overige Europese landen is Kraker Trailers goed vertegenwoordigd met verkooporganisaties. In Polen is er een zeer actieve partner die veel voertuigen verkoopt en ook in Engeland begint de nieuwe verkoopstructuur vorm te krijgen. Verder wordt er door ex-portmanager Rico Koops veel gepioneerd in overige continenten, dus buiten Europa. Met de K-Force heeft Kraker Trailers een concept ontwikkeld dat veel mogelijkheden biedt voor transporteurs over de hele wereld. Overtuigd van de kracht en kwaliteit van het product biedt Kraker Trailers garantie tot een termijn van vijf jaar op lak en constructie.