Terug naar het overzicht

Knapen hernoemt heavy duty trailers

Gepubliceerd op 21-06-2019 06:45 uur

Knapen Trailers levert de zelfdragende opleggers met stalen of aluminium chassis al jaren optioneel in een heavy-duty uitvoering. Deze uitvoering heet vanaf nu expliciet HDX. Door de HDX-aanduiding óp de trailer moet duidelijk worden dat het een versterkte trailer betreft. Tevens introduceerde Knapen Trailer recent een aluminium 45 voets container met schuifvloer. Deze container maakt van ieder containerchassis een schuifvloeroplegger.

 

De HDX-versie werd reeds 15 jaar geleden door Knapen Trailers ontwikkeld na een praktijktest op ruige wegen in de Baltische Sta-ten en in Rusland. De HDX is dan ook inmiddels een bewezen model voor slechtere wegen en off-road gebruik. In het algemeen zijn de wegen in Oost-Europese landen, zoals Rusland, Letland, Wit Rusland en Ukraine, ruiger dan in West-Europa. Ook de wegen in Ierland vallen in deze categorie. Mede dankzij de HDX-uitvoering is Knapen Trailers ook in deze Oost-Europese landen marktleider in schuifvloertrailers.
De vele versterkingen die in het HDX-model zijn verwerkt zitten vooral aan de binnenkant van de trailer. Zo is bijvoorbeeld het chassis versterkt. Niet alleen het stalen chassis, maar ook het aluminium chassis is in deze heavy-duty uitvoering een optie. Het HDX aluminium chassis levert een zeer lichte én robuuste schuif-vloertrailer op.
Ook de bovenbouw van de trailer is op verschillende punten versterkt. Waar in het verleden een heavy-duty uitvoering aan de buitenkant niet direct herkenbaar was, worden voortaan deze trailers aangeduid als HDX. Eén van de redenen hiervoor is om  bij inruil of wederverkoop te kunnen laten zien dat het een sterkere uitvoering betreft.
Voor trailers zonder HDX-aanduiding gelden in de eerder genoemde landen voortaan afwijkende garantievoorwaarden. Wie niet alleen op ruwe wegen, maar helemaal off-road gaat rijden - bijvoorbeeld in de bosbouw, op de akker of op een vuilnisbelt - kan gebruikmaken van de voordelen van het HDX-model. De Knapen-dealer kan precies per regio en inzetgebied vertellen wanneer het HDX-model verplicht is en/of geadviseerd wordt.

 

Container met schuifvloer

Reeds tientallen jaren maakt Knapen Trailers, naast schuifvloertrailers, ook aanhangwagens, opbouwen én containers met een schuifvloer. In het kader van ‘Special Solutions’ is er een bijzondere oplossing bij gekomen; een 45 voets aluminium  container met 10 mm semi-leak schuifvloer; geschikt voor gecombineerd vervoer. Deze container maakt van ieder containerchassis een schuifvloeroplegger.
In samenwerking met de Italiaanse dealer Oprandi & Partners is deze speciale aluminium container ontwikkeld. De container is onder meer voorzien van een opklapbaar bordes en speciale ratels voor de spanbanden. Hierdoor zitten de opbouwdelen binnen de gestelde afmetingen en profiteert men van het maximale volume van ruim 84 kuub. Ook de 10 mm semi-leak schuifvloer van Knapen Trailers kan toegepast worden. Deze semi-waterdichte schuifvloer is voorzien van opvangbakken aan de voor- en achterzijde. De vloer wordt aangestuurd met een handmatige hydraulische bediening. De pneumatische achterdeurvergrendeling zorgt voor extra veiligheid. De gehele container is te bedienen zonder gebruik te maken van elektriciteit. Deze container met schuifvloer kan bijvoorbeeld worden ingezet voor gecombineerd vervoer. Knapen Trailers heeft de container met schuifvloer uitvoerig laten testen. De container is goedgekeurd en gecertificeerd voor de hoge eisen die gesteld worden aan het vervoer per trein en schip. De zijwanden, het kopschot- en de deurconstructie zijn gemaakt van de sterke Knapen Trailers profielen, bekend van de Next-opleggers.

 

Het complete verhaal samen met uitgebreide fotoreportage treft u aan in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op vrijdag 5 juli 2019 verschijnt. Ook iedere 14 dagen de gedrukte editie ontvangen? Klik dan op het tabblad 'abonnementen' bovenaan deze pagina.