Terug naar het overzicht

Eerste turborotondes in Rotterdamse haven

Gepubliceerd op 08-07-2019 12:15 uur

Op Distripark Maasvlakte in de Dardanellenstraat zijn de eerste twee turborotondes van de Rotterdamse haven aangelegd. Ze vervangen twee gevaarlijke gelijkvloerse kruisingen. De rotondes zijn van beton vanwege de belasting door zware transporten, langere levensduur en lagere onderhoudskosten.


“De aanleg van de twee rotondes past in het beleid van het Havenbedrijf om de verkeersveiligheid in de haven te bevorderen en om van Distripark Maasvlakte een toplocatie voor warehousing te maken. Dat is belangrijk want de directe aanwezigheid van distributiecentra bindt lading aan de haven”, aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf.

 

Speciale tweestrooksrotonde

De turborotonde is een speciaal vormgegeven tweestrooksrotonde, waar men al voor het oprijden van de rotonde de juiste rijstrook moet kiezen, omdat op de rotonde wijziging van rijstrook onmogelijk is. De turborotonde kent een hogere verkeersveiligheid ten opzichte van een standaard-tweestrooksrotonde. Ook de doorstroming is beter dan bij de standaard-tweestrooksrotonde en uiteraard veel beter dan de enkelstrooksrotonde.