Terug naar het overzicht

‘Automotive Week 2023’: 16 t/m 19 april 2023

Op Automotive Campus in Helmond, in het hart van de Brainport regio, gaat de ‘Automotive Week 2023’ van start, en worden de deuren geopend voor het publiek om alle facetten van mobiliteit van de toekomst te ervaren.

‘Automotive Week 2023’ is de perfecte gelegenheid om iedereen die betrokken is bij de transformatie van mobiliteit te ontmoeten en te spreken. Overheden, industrie, start-ups, onderzoek en burgers moeten samenwerken in een proces van ‘learning by doing’. 

Lex Boon, directeur Automotive Campus, benadrukt dat: "de Nederlandse Automotive en mobiliteit community wordt al jaren internationaal erkend als een vooruitstrevend innovatief ecosysteem met Automotive Campus in de Brainport Regio Eindhoven als belangrijke locatie".

 

Geïntegreerde mobiliteitsoplossingen

De focus van de Automotive Week ligt dit jaar op een exclusief kijkje in de keuken voor toekomstig talent, professionals, overheden en kennisinstellingen. 

Automotive bedrijven, organisaties en universiteiten tonen hun nieuwste grote en kleinere innovaties, zoals digitale infrastructuur voor nieuwe vormen van mobiliteit, zelfrijdend pendelvervoer, ontwikkelingen op complexe thema's als cybersecurity, Artificial Intelligence (AI) en gebruik van data en faciliteiten voor slimme en duurzame mobiliteit. 

Maar ook de nieuwste toepassingen op het gebied van Traffic Management, Mobility as a Service (MaaS), Intelligent Speed Assistance (ISA), batterijtechnologie, waterstof, laadinfrastructuur, zonnetechnologie en automatisch rijden worden getoond. 

Programma 

  • Zondag 16 april: TalentFair.
  • Maandag 17 april: High level openingsdag.
  • Dinsdag 18 april: Themadag ‘Mobiliteit in de digitale samenleving’.
  • Woensdag 19 april: Themadag ‘Mobiliteit in een emissievrije toekomst’.

 

Een gevarieerd én interessant vierdaags programma.

Demonstraties

‘Automotive Week 2023’ biedt een "kijkje in de keuken" van actuele ontwikkelingen. Bezoekers komen de mobiliteit van de toekomst ervaren met vele demonstraties en lezingen, door en voor professionals en toekomstige professionals.

"Het is een prachtige kans om te netwerken met marktleiders en een systeemdenkende benadering van duurzame en slimme mobiliteit te promoten. Ik kijk ernaar uit om in contact te komen met gelijkgestemde professionals en experts die de transformatie van mobiliteit aanjagen", zijn de woorden waarmee Naomie Verstraeten, Chief of Innovation and Technology, Brainport Development, afsluit.