Indien deze email niet correct wordt weergeven, klik dan hier.
Auto en Transport Wereld
        Nieuwsbrief Auto- en Transport Wereld - 11 augustus 2010
Definitief besluit A74 getekend Definitief besluit A74 getekend
Het definitieve Tracébesluit voor de aanleg van de A74 is getekend door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en zijn collega’s de ministers Huizinga (VROM) en Verburg (LNV). Volgens minister Eurlings kunnen inwoners van Venlo nu uitkijken naar een rustiger en veiliger verkeer in de stad en kan het vrachtverkeer sneller van en naar Duitsland.
Lees verder...
Carrosserie Vakdagen Gorinchem 2010
Beursspecial Carrosserie Vakdagen Gorinchem editie 2010 
Het is inmiddels zes jaar geleden dat in Gorinchem  voor de eerste keer de Carrosserie vakdagen werden georganiseerd. Ook nu weer zullen er in Gorinchem de nodige primeurs te bewonderen zijn. Dit jaar staat de vakbeurs grotendeels in het teken van duurzaamheid en in samenwerking met Bonket zal op woensdag 1 september van 10:00-14:00 uur het symposium "Duurzame mobiliteit" worden gegeven. Naast de visie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat zullen ook Mercedes-Benz en Volvo hun visie over dit thema naar voren brengen. Thermo King gaat in op de verandering van de motorentechnologie, terwijl Ephicas spreekt over aerodynamica en transport. Voor het uitgebreide beursoverzicht verwijzen wij u naar onze gedrukte uitgave die op donderdag 19 augustus verschijnt.  
Kuiken organiseert Machinistendag Kuiken organiseert Machinistendag
Kuiken N.V. organiseert al jaren de Kuiken Machinistendagen voor belangstellende machinisten. Dit jaar vindt de Kuiken Machinistendag plaats op zaterdag 18 september a.s. voor de regio Noord en Oost bij de Kuiken hoofdvestiging in Emmeloord, met aansluitend de finale tussen 4 regio’s.Lees verder...
Teardrop truck DHL test hybride "teardrop"-truck
DHL Supply Chain is in Londen gestart met het uittesten van een hybride 18-tons vrachtwagen die is voorzien van een laadbak in de vorm van een omgekeerde traan. De proef zal twee jaar in beslag nemen. De hybride vrachtwagen is geleverd door Volvo Trucks en de laadbak door Don-Bur, Lees verder...
geen_uitstel_voor_de_vernieuwde_digitale_tachograaf Geen uitstel voor de vernieuwde digitale tachograaf
De Europese Commissie voert op 1 oktober volgend jaar de vernieuwde digitale tachograaf in. Daarmee houdt Brussel vast aan het bestaande tijdspad dat de truck industrie eerder in twijfel heeft getrokken. Enrico Grillo Pasquarelli heeft onlangs alle twijfels bij de producenten van tachografen Lees verder...
NEA benoemt Van den Broek tot lid managementteam NEA benoemt Van den Broek tot lid managementteam
In het takenpakket van mevrouw Van den Broek vallen onder andere business development met de nadruk op de verdere ontwikkeling van activiteiten voor de regionale markt en voor de transport en logistieke sector. Andere belangrijke aandachtsgebieden van Van den Broek zijn duurzame ontwikkelingen in mobiliteit en bereikbaarheid en externe communicatie.
Lees verder...
Conjunctuurbericht 2e kwartaal 2010: een broos herstel
De stijgende trend in bedrijvigheid en omzet zet ook in het tweede kwartaal door; de vraag naar transport en andere logistieke diensten neemt duidelijk toe. Er is sprake van een broos herstel want het blijft sappelen met de vrachtprijs die achterblijft in relatie tot de stijgende kosten. Daarnaast blijft ook het winstniveau achter op de toename van bedrijvig-  heid en omzet. 'Niet alleen de binnenlandse, maar ook de internationale bedrijvigheid neemt in het tweede kwartaal krachtig toe. De  stemmings-indicator voor bedrijvigheid klimt naar het hoogste niveau sinds het eerste kwartaal 2008. De omzet-indicator bereikt het hoogste punt in twee jaar. De toegenomen bedrijvigheid komt niet onverwachts.
IVECO MASSIF: OERGEVOEL ATW TEST:
IVECO MASSIF: OERGEVOEL
Wie een robuuste bedrijfsauto zoekt met een forse terreinwaardigheid, maar die ook de dubbelfunctie als personenauto aankan, heeft Iveco een nieuw alternatief in de vorm van de Massif.

Klik hier voor het complete testverslag


31 Augustus t/m 02 September 2010, Gorinchem
Carrosserie Vakdagen Gorinchem


08 September t/m 13 September 2010, Nitra
Nitra Motor Show 2010


14 September t/m 19 September 2010, Frankfurt
Automechanika Frankfurt 2010


18 September 2010, Emmeloord
Kuiken Machinistendag


23 September t/m 30 September 2010, Hannover
IAA Nutzfahrzeuge
        

        

        

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier
Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar nieuwsbrief@atw.nl


Copyright (C) 2010 | All right reserved | Peters Uitgevers Mij. B.V.