Indien deze email niet correct wordt weergeven, klik dan hier.
Auto en Transport Wereld
        Nieuwsbrief Auto- en Transport Wereld - 4 mei 2010
mercedes_verbruik_en_co2_moeten_verder_dalen Mercedes-Benz: verbruik en co2 moeten verder dalen
Met deze ambitieuze doelstelling legt Mercedes-Benz de lat hoog voor de ingenieurs van de bedrijfswagenfabrikant uit Stuttgart. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden moeten alle registers worden opengetrokken, te beginnen bij de verdere perfectionering van de aerodynamica van het gehele voertuig.
Lees verder...
Nooteboom noviteiten
Nooteboom introduceert revolutionaire Multitrailer MCO-PX
Nooteboom introduceerde onlangs een compleet nieuw en revolutionair semi-diepladerprogramma: de Nooteboom Multitrailer MCO-PX. De Multitrailer MCO-PX is de gedroomde uitbreiding in het programma van speciaal transporttrailers en is gebaseerd op de zeer succesvolle Nooteboom PX dieplader. Ze kenmerken zich door een extreem hoog nuttig laadvermogen. Qua ontwerp en gebruik van componenten is de MCO-PX gebaseerd op de PX2 dieplader, met dezelfde belangrijke voordelen. De afgelopen maanden heeft Nooteboom conceptversies van de MCO-PX voorbesproken met diverse klanten uit verschillende Europese landen. Lees verder...
MAN testcentrum MAN opent nieuw motoren- ontwikkelingscentrum in Nürenberg
MAN Nutzfahrzeuge in Nürenberg heeft onlangs een nieuw ontwikkelingscentrum geopend, om zijn positie als technologisch marktleider op het gebied van stationaire-, industriële- en voertuigmotoren verder uit te bouwen.
Lees verder...
zwitserse tol toch omhoog Zwitserse vrachtwagentol toch omhoog
In Zwitserland wordt de kilometerheffing voor vrachtverkeer toch verhoogd. Het Zwitserse Bundesgericht heeft verrassend bepaald dat de eerder aangekondigde verhoging van de tarieven van de LSVA, het Zwitserse tolsysteem, niet in strijd is met de wet.
Lees verder...
Europees agentschap wegvervoer van de baan
De commissie Vervoer van het Europees Parlement ziet geen heil in een bijkomend Brussels agentschap voor het wegvervoer. Om de controles op inbreuken tegen rij- en rusttijden te harmoniseren, geven de Europarlementariërs de voorkeur aan een minder omvangrijk "coördinerend orgaan". De plannen voor het agentschap zijn gelanceerd tijdens een debat over de discrepanties tussen de sancties die lidstaten opleggen voor overtredingen tegen rij- en rusttijden. Het bijkomend Brussels orgaan is daarbij opgevat als instrument
bij uitstek om de controles op die inbreuken te stroomlijnen. Veel Europarlementariërs vrezen evenwel dat een bijkomend agentschap vooral tijd en belastingsgeld verspilt. En zij hebben onlangs hun slag geslagen. De commissie Vervoer heeft het voorstel weggestemd en pleit nu voor een coördinerend instrument op Europees niveau. Dat betekent een orgaan dat wel geharmoniseerde controles langs de weg promoot maar niet over dezelfde slagkracht en middelen beschikt als een heus Europees agentschap.
DAF FAD CF85.380: GRENSGEVAL ATW TEST:
DAF FAD CF85.380
DAF doet het goed als truckfabrikant. Ze hebben weliswaar net zo te lijden van de huidige malaise als de overige Europese fabrikanten, maar ze hebben in elk geval een stevige marktpositie: bijvoorbeeld Europees marktleider bij de 40-tons trekkers, naar eigen zeggen.

Klik hier voor het complete testverslag


18 t/m 20 Mei 2010, Hardenberg
Klein Transport Vakbeurs


01 t/m 04 Juni 2010, Essen
Reifen 2010


03 t/m 05 Juni 2010, Barneveld
Technische Kontakt Dagen


05 t/m 10 Juni 2010, Brno, Tsjechië
Brno Autotec 2010


31 Augustus t/m 02 September, Gorinchem
Carrosserie Vakdagen
        

        

        

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier
Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar nieuwsbrief@atw.nl


Copyright (C) 2010 | All right reserved | Peters Uitgevers Mij. B.V.