Indien deze email niet correct wordt weergeven, klik dan hier.
Auto en Transport Wereld
 DAF CF en XF105 nu met ACC en FCW DAF CF en XF105 nu met ACC en FCW
DAF is gestart met de productie van de Edition 2009-uitvoeringen van haar CF- en XF105-modellen, die door motorinterne verfijningen en nieuwe eindoverbrengingen een nog beter brandstofverbruik genereren. Optioneel kunnen al deze modellen worden voorzien van Adaptive Cruise Control (ACC) met Forward Collision Warning (FCW).
Lees verder...
Opvouwbare zeecontainer
Onder de naam Cargoshell heeft de Rotterdamse ondernemer Rene Giesbers een geheel nieuw opvouwbaar zeecontainerconcept gepresenteerd dat gefabriceerd is uit composiet (vezelversterkte kunststof). Door gebruik van composiet is een enorme energiebesparing (en dus CO2-reductie) mogelijk en het vouwbaar maken zorgt ervoor dat een groot aantal lege containers in één rit vervoerd kunnen worden, waar nu nog vele dure ritten voor nodig zijn. Het is nu aan de industrie, de overheid en financiële partijen om de stap te maken van de initiële plan- en ontwikkelfase naar productie op grote schaal.
Pacton B.V. failliet
Onze grootste trailerbouwer Pacton B.V. uit Ommen is failliet verklaard. Ruim 230 werknemers komen daardoor op straat te staan. Of het bedrijf nog in afgeslankte vorm doorstart is nog maar de vraag, temeer omdat de werknemers nog een maand loon moeten krijgen en ook hun vakantiegeld niet betaald hebben gekregen. Naast de hoofdvestiging in Ommen heeft Pacton nog vijf vestigingen in Nederland.
VW Caddy Maxi Eco-Fuel VW Caddy Maxi Eco-Fuel
Met de toevoeging Eco-Fuel geeft Volkswagen aan dat deze Caddy Maxi op aardgas rijdt, momenteel de schoonste en meest duurzame brandstof die voor mobiliteit op de markt is. In deze klasse betekent rijden op aardgas, in vergelijking met een dieselmotor, voor een verlaging van de roetdeeltjes in uitlaatgassen met 99% en een verminderde uitstoot van koolmonoxide met 75%. Lees verder...
Nieuw LZV-concept D-TEC en Burgers Nieuw LZV-concept D-TEC en Burgers
Een juiste naam voor hun gezamenlijke project hebben ze nog niet, maar zeker is dat D-TEC uit Kesteren en Burgers Carrosserie uit Aalsmeer elkaar afgelopen maand vonden in de ontwikkeling van een nieuw LZV concept. De door D-TEC gebouwde deelbare container-trailer fungeert daarbij als basis van een door Burgers bedachte distributie-LZV.
Lees verder...
Nieuw LZV-concept D-TEC en Burgers Vernieuwingen voor Maxity
Renault heeft nu voor haar lichte Maxity bedrijfswagen een automatische versnellingsbak met zes versnellingen in het programma, waardoor de productiviteit aanzienlijk verbetert. Extra comfort wordt verkregen door de toepassing van nieuwe stoelen, waarvan de zitting en de rugleuning opnieuw ontworpen zijn en verstevigd voor een betere steun en omhulling.
Lees verder...


04 Juli, Hoogeveen
Open dag HTS Hoogeveen


1 September tot 3 September, Gorinchem
Carrosserie Vakdagen editie Gorinchem


2 September tot 6 September, Kortrijk
MATEXPO 2009


13 Oktober tot 18 Oktober, Paris Nord Villepinte
EQUIP’AUTO, het internationale trefpunt voor de sector automotive


20 November tot 24 November, Kortrijk
Trailer® 2009Autoboek international logo

        

        

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier
Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar nieuwsbrief@atw.nl


Copyright (C) 2009 | All right reserved | Peters Uitgevers Mij. B.V.