Indien deze email niet correct wordt weergeven, klik dan hier.
Auto en Transport Wereld
Eerste Hybride Renault zware 26 T vrachtwagen voor Coca-Cola Belgie Eerste Hybride Renault zware 26 T vrachtwagen voor Coca-Cola België
Renault Trucks en Coca-Cola Enterprises Belgium (CCEB) bundelen hun krachten om de invloed van hun activiteiten op het milieu te beperken. Hiervoor stelt Renault Trucks een testvoertuig met hybride motoruitvoering ter beschikking van Coca-Cola Enterprises Belgium. De ontwikkeling van de Renault Premium Distributie Hybrys Tech zal zo versneld worden door het gebruik van het voertuig in werkelijke omstandigheden. Bovendien biedt Renault Trucks door middel van het Optifuel Programma een opleiding over rationeel rijden aan voor bestuurders van zware vrachtwagens. Het resultaat: een aanzienlijke brandstofbesparing en minder koolstofdioxide in de lucht. Lees verder...
Veldhuizen introduceert B-BAK Veldhuizen introduceert B-BAK
Om chauffeurs met alleen rijbewijs B ook de kans te geven meer lading te vervoeren heeft Veldhuizen nu de B-bak ontwikkeld. Het idee lijkt op dat van de CliXtar oplegger voor BE-rijbewijs. Nu word echter gebruik gemaakt van een aanhangwagen met een eigen gewicht van 110 kg die achter een bestelwagenchassis van maximaal 3500 kg wordt gekoppeld via een speciale trekhaak.
Lees verder...
Schadepost door files loopt nog steeds op Schadepost door files loopt nog steeds op
Ondanks de crisis loopt de schade als gevolg van de files voor het wegtransport op. Alexander Sakkers, voorzitter van brancheorganisatie TLN, schat de schadepost op jaarbasis op 750 miljoen euro, een stijging van 50 miljoen vergeleken met de vorige berekeningen over 2006/2007. Hij komt tot dit bedrag door de vertragingen als gevolg van de files, het hogere brandstofverbruik en de extra rij- en rusttijden van chauffeurs. ''De economische teruggang heeft invloed op de groeicijfers. Anders was de schade nog groter'', zei Sakkers woensdag na de start van de wegwerkzaamheden aan de A4 bij Leiderdorp.
Lees verder...
HZC bezorgd over vervanging vakmachinisten
Vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC) en HZC-ZZP, voor ZZP-machinisten, zijn bezorgd over de ontwikkelingen op verschillende bouwprojecten in ons land, waar Nederlandse machinisten soms vervangen worden door EU-werknemers zonder certificatie. Een voorval op de Maasvlakte, waarbij gecertificeerde Nederlandse machinisten tijdelijk hun kraan moesten afstaan om niet-gecertificeerde buitenlandse machinisten de mogelijkheid te bieden een test af te leggen, heeft tot grote onrust onder kraanmachinisten geleid. Ook bij de bouw van energiecentrales in het noorden van het land spelen dergelijke situaties.
Lees verder...
Abonnement ATW


26 September, Ede
DAF Oldtimer herfstrit


30 September, Houten
Transport Info Days Houten


13 Oktober tot 18 Oktober, Paris Nord Villepinte
EQUIP’AUTO, het internationale trefpunt voor de sector automotive


27 Oktober tot 29 Oktober, Gorinchem
Klein Transport Vakbeurs


20 November tot 24 November, Kortrijk
Trailer® 2009Autoboek international logo

        

        

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier
Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar nieuwsbrief@atw.nl


Copyright (C) 2009 | All right reserved | Peters Uitgevers Mij. B.V.